• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotodrljače, freze, tanjuraće...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ma 577 sam naveo samo kao primjer da se zna na kakav odprilike traktor mislim...ak uzmem rotodrljaču 2.50 m za same, budem moral prodat sijačicu moju i uzet širu...ma vidjet ćemo...a ak riješim 565 i uzmem si neki traktorčić 70-80 ks s prednjom vučom...budem tražil 2.30 za njega da si spaketiram s postoječom sijačicom. razne su opcije.
Po viđenom kakvu zemlju imaš,tih 70-80ks kaj spominješ če dobro ič sa 2.5m rotodrljačom..

Ako češ ič na neki "moderni" traktor koji ima malo bolju hidrauliku neče mu bit problem nosit 2.5m sjetvenu liniju..

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
Ma 577 sam naveo samo kao primjer da se zna na kakav odprilike traktor mislim...ak uzmem rotodrljaču 2.50 m za same, budem moral prodat sijačicu moju i uzet širu...ma vidjet ćemo...a ak riješim 565 i uzmem si neki traktorčić 70-80 ks s prednjom vučom...budem tražil 2.30 za njega da si spaketiram s postoječom sijačicom. razne su opcije.
nemrem tvrditi...ali...ima jedan striček kod mene zekana 7340 i 2.5 m liniju i veli da more delati z tim bez brige,ali dosta mu knap za nositi to...:scratch

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
da može samo je Zetor dosta teži od IMT 577 i još ako IMT nema prednju vuču 2.30 će moći pogoniti bez problema a nositi će već teže, jer je to mučenje traktora isto ko taj Zetor ima 80 ks i jači je na hidraulici od IMT pa ima muke sa nošenjem 2.5m

diabola1210

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
589
Htio bi kupit rotodrljaču laksu, gledao sam Lely 2 m, ima 2 klina po osovini, jel velika to razlika nasprem 3 klina po osovini?

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
Htio bi kupit rotodrljaču laksu, gledao sam Lely 2 m, ima 2 klina po osovini, jel velika to razlika nasprem 3 klina po osovini?

nisam još videl rotobranu z tri klina po osovini...:scratch:scratch:scratch

diabola1210

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
589
nisam još videl rotobranu z tri klina po osovini...:scratch:scratch:scratch

A meni se negdje ucinilo da sam vidio. Uglavnom jel bi ja tu ''lakšu'' roto drljaču mogao terat sa IMT 560 85 god.?

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
A meni se negdje ucinilo da sam vidio. Uglavnom jel bi ja tu ''lakšu'' roto drljaču mogao terat sa IMT 560 85 god.?

Znam jednoga lika koje samo za probu išao sa 560 terat lely drlju od 2,5m je da ima lošije klinove ali je išlo bez problema 2 spora i gas

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

zavisi od vrste tla(tvrdoće) i u kakvom ti je traktor stanju...ak je u donekle solidnom stanju bude išlo...:supz:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
da može samo je Zetor dosta teži od IMT 577 i još ako IMT nema prednju vuču 2.30 će moći pogoniti bez problema a nositi će već teže, jer je to mučenje traktora isto ko taj Zetor ima 80 ks i jači je na hidraulici od IMT pa ima muke sa nošenjem 2.5m

Ni jedan Zetor nije teži na prednjem kraju od IMT..

Kakve to muke ima tvoj Zetor s nošenjem,ne može podič hidraulika ili nešto drugo?

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
sve jedan Zetor sa prednjom vučom je teži od IMT 577 bez prednje vuče, a Šanana je spominjao bez prednje a Zetor 7340 ima prednju
Moj Zetor nema nikakvog problem sa dizanjem, nego sasvim suprotno, diže super
Naravno u mojoj usporedbi su traktori bez utega, 2.5m sjetvena kombinacija je puno za 80ks, jer ljudi sa 130ks nose 3m.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Evo poredu da napišem nekaj...:)

TOMA...ma vjerujem da ide na 230...no nemislim nikak s pakerom uzimat, em je teško, a i ne patim uopče za pakerom, cjevasti je skroz ok.

MIKE...znam na koga misliš (kerečeni), ima i kolega s prugovca identičnog zetora i 2,5m paketa (vogelica i amazone d7) i dela bez frke s tim, malo ga ljulja u transportu isto kak i ovoga, pogotovo dok se treba okretati na povratkima a sijačica spuštena straga puna sjemena :D

MARKO...ma kod mene bi i 565 delal u jesenskom oranju s 2,50 rd....nije teška zemlja...nego meni je najviše zbog jesenske sjetve...jer nemrem s sjetvospremačem po friškom oranju, vadi mi kukuruzovinu pa moram tanjurati 1 ili 2 traga pa onda tek sijem i dobro se to pokazalo, ali mi je malo puno vremenski...pa bi nekaj manjeg skompletiral da rješim sjetvu u jednom prolazu pošto mi je sijačica takva kakva je 2.25...recimo da Same ore, a drugi traktor cca 75 ks da ga prati s sjetvenim paketom i gotovo.

I da...kaj se tiće RD s tri klina po rotoru...postoji i to, dva klasično i jedan u sredini između njih...vidio sam i jedan mi je švercer tvrdio da rade bolje od one koja ima dva noža ili samo dva klina...no trebalo bi probati.
A vidio sam i RD sa nekim polu-noževima iliti polu-klinovima

Posljednje uređivanje:

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
nebi se htjel previše mješati. ali u drugom selu ima čovjek nekog imt mislim 560 i ima rotodrljaću lely i pakervaljak i na njoj bekericu, i kaj se nošenja tiće ide bez ikakvih problema bez tegova.
nema hidrolift nego onaj mehanički nosač za sijačicu. lely su ti jako lagane rotdljaće i za nosit i za radit.
moj mf560 je tjerao lely 2.50 poluklinovima s pakerom bez greške, i kaj se nošenja tiće isto. s sijačicom bi to bil problem, ali ovak nebi. a prije sam imao rd rotoland 2.5 metra s poluklinovima i one su mu bile i teške za nosit i za radit.
kako got bilo mislim da ti bi 565 s sjetvenom linijom imal problema oko nošnje čak i s tegovima. neznam kažem probaj, ali mislim da bez sameta neće ići

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
nebi se htjel previše mješati. ali u drugom selu ima čovjek nekog imt mislim 560 i ima rotodrljaću lely i pakervaljak i na njoj bekericu, i kaj se nošenja tiće ide bez ikakvih problema bez tegova.
nema hidrolift nego onaj mehanički nosač za sijačicu. lely su ti jako lagane rotdljaće i za nosit i za radit.
moj mf560 je tjerao lely 2.50 poluklinovima s pakerom bez greške, i kaj se nošenja tiće isto. s sijačicom bi to bil problem, ali ovak nebi. a prije sam imao rd rotoland 2.5 metra s poluklinovima i one su mu bile i teške za nosit i za radit.
kako got bilo mislim da ti bi 565 s sjetvenom linijom imal problema oko nošnje čak i s tegovima. neznam kažem probaj, ali mislim da bez sameta neće ići

Ma nepada mi napamet uopče niti probati...pumpa bi lupala ko blesava...mislio sam samo na to da može raditi sa nekom lakšom RD od 2.5 m...nema šanse da njegov hidraulik digne kombinaciju....nema šanse, nekaj bi vrisnulo

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ne podcjenjuj 565:roll:

Pred nekih 6-7god sam radio sa mojom rotodrljačom 230cm i 565,bila je tvrda zemlja,išao je 3spora, na mjestima 2 spora ali tu je bila jako tvrda zemlja i još je bilo proljetno oranje,katastrofa..

I samo još jedno,posao sa rotobranom koji se radi s IMT-trobrzincom u 2sporoj je uzaludno trošenje vremena...

tinda

Član
Tu od
20 Kol 2011
Poruka
592
Evo da se nadovežem, jedan iz susjednog sela je tjero sa INTERNATONALOM 95 ks 4 metra rotobranu i kaže da je išlo.
Vlasnik te rotobrane ju je tjero s mf 120 ks.
A sada je ta rotobrana došla u ruke SAMI IRONU 160 KS

Tako da ispada da 560 može tjerat rotobranu 3 metra.

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
još će ispast da i tomo vinković(oni koji imate ovaj traktor nemojte misliti da se izrugujem s njim, negi je ovo samo radi usporedbe) može pogonit rotodrljaču, a onaj od 33ks čak i sjetvenu kombinaciju.
nego pitaj tog čovjeka što mu je bilo sa mf (jel možda imao operaciju) pod rotodrljačom od 4m, jer je ona namjenjena za najmanje 150ks traktore.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,905
ja sam prije sa svojom rotodrljačom 2,5 maschio šta sad imam , radio sa Univerzal 640 dtc, nosio bez problema, sam nije to to u radu, 1. ,2. , reduktor u jesen a u prolječe ej več Case došel...a vjerujem da bi išao u 1 direktnoj na prolječe...jer daska iza ipak nešto znači zaustavlja zemlju pa i zato se teže vrte sa manjim traktorom, vjerujte i Case osjeti 2.5 kad je daska spuštena do kraja...a kad je normalno kako mora biti onda pjeva...

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
Ma nepada mi napamet uopče niti probati...pumpa bi lupala ko blesava...mislio sam samo na to da može raditi sa nekom lakšom RD od 2.5 m...nema šanse da njegov hidraulik digne kombinaciju....nema šanse, nekaj bi vrisnulo

neznam koji mjenjač imaš na 565. šogor ima 567 5 brzinski mjenjač i rotirao je sa 2.50 sigma rotodrljaćom s klinovima 3 spora bez ikakvog problema. išlo bi i 4 spora, ali nije htjel forsirati. jedino su se jako sporo okretale, jer su u getribi na rotodrljaći bili zamjenjeni zupčanici da se sporije vrte, pa je moral biti pun gas. ja sam došo doima pa sma zamjenio mali zupćanik s velikim, trajalo je 15 min. i onda su bili dobri okretaji, i to je već išlo fino i puno sitnije radilo, s manjim gasom. švabi zamjene zupčanike da se sporije vrte, drape na ekonomik i deri po pijesku. zato brzo razhebu rotodrljaće. švaba mi to prićao, kaže svaki drugi farmer to radi da uštedi naftu, i prije je gotov. ne kužim baš kako je prije gotov uz manju potrošnju, ali dobro.
isto je bilo i na mojm mf 3080 i 3 metra maschio. na 540okr su bile pre spore, a na ekonomik su bile prebrze, i mučio se traktor.
došo doma zamjenio zupčanike i tjeraj na 540 bez ikakvog problema na 1800okr

Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kikić...3-brzinski je mjenjač...i morao bih ići 2. sporom, u 3. nebi imal dosta snage, bilo bi mu prebrzo...naravno pun gas i puno nafte...

Bez 5-brzinskog mjenjača to je uzalud po meni.

Najnoviji postovi

Na vrh