Svaka cast na ideji trudu radu strpljenju. Treba vala imati zivaca za sve to a i jom mnogo vise znanja.
Gledam ovu sliku i ne mogu da vjerujem:
http://i46.tinypic.com/bezmu1.jpg
Jesi li ti isao u neku skolu varenja ili sta Tako dobar i uredan var nisam vidjeo odavno da je neko polegao. Ko mlijeko je cist sto bi rekli stari majstori
Ima li kakav update radova ?
Hvala. Nisam isao u skolu varenja, sam sam naucio tako variti. Stvar je u tehnici; varim desnom rukom, al ne vucem var nego ga guram pod odredenim kutem, a imam i princip po kojem micem pistolj za varenje, pa zato tako ispadne. Kod takvih opterecenja kakva se javljaju na takvom stroju var mora biti cvrst i pouzdan.
Ovo prvi put cujem u zivotu. Odgledao sam milion mali snimaka profesionalnih varilaca i sve i jedan elektrodom i pistoljem bjeze od vara da tako kazem ne idu u kontra smjeru. To mi je bas cudno. Al opet kad pogledam kako je taj var ispao to bi bez problema zadovoljilo najvece svjetske varilacke standarde
Ne razumijem o kojim zavarima prićate ? Prelistao sam cijelu temu i postoje samo zavari s CO2 aparatom koji baš i ne izgledaju profi(sori zjoćkoo ) ćiji pištolj se gura i kod njega nema šljake . Kod zavarivanja elektrodom se vuće baš zbog šljake koja nesmije doć ispred elektrode .