• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Same DORADO 86

VIRTUS

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
152
nema poklopca sa strane mora se dignuti kabina ja bim rada da griješim

Poštovani, ja nisam niti napisao da ima poklopac sa strane, ali i dalje stojim iza svoje izjave da na traktoru DORADO 86 ne treba demontirati kabinu da bi se izvadila kardanska spojka.
Po radioničkom priručniku je tako, ali uvijek postoje male tajne.
srdačan pozdrav VIRTUS

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
od stare garde Samea,imao sam priliku voziti susjedovog Centaura,samo mu je falio prednji utovarivač,cijeli motor je bio identični Dajc,fora su mu bili 3 mjenjača u sredini,malen ,okretan i bio mi prodan pred nosom,nisam imao pojma da bi ga gazda prodao pošto su bili napravili na njemu generalku,kod novog gazde je već sad punih 10 godina i ideeeeeeeeeeee :(y)::(y):

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Ajkula, motor je samo sličan Deutzu po tome kaj je zračno hlađen. Da si ga bolje pogledal, videl bi da je kao Deutz u ogledalu.
Motor je Adim Diesel (danas Same diesel).

Posljednje uređivanje:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ma ja i mehanika smo smrtni neprijatelji,znam da je susjed išao u Austriju po dijelove za generalku,cijena jednog komplet sklopa je bila oko 400 pokojnih i neprežaljenih maraka,jedino što mi je bilo malo čudno na tom Centauru je ručica za reguliranje poluga od hidraulika,radila je u kontra smjeru ali se čovjek brzo naviknuo

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Kod SDF dealera. Ali nema takva više takvih. Te su bile Cramer. Sad su prodaji slične, ali proizvodnje V. Orlandi. Cijena ti je oko 500€.

VIRTUS

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
152
Lijep pozdrav. Jel mozda neko zna gdje mogu da nabovim poteznicu za ovaj traktor kao na slici ispod.
http://prntscr.com/280xrm

Poštovani, kod Vašeg SDF zastupnika u Gradiškoj GOLIĆ TRADE uz model i broj šasije traktora.
Pošto se radi o automatskoj poteznici podesivoj po visini *C* kategorije.
srdačan pozdrav VIRTUS

Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mislim da su gume previše potrošene za tih 3000 rh. Pa kaj je taj radil s njim?? Ili ima duplo više sati.

gini

Novi član
Tu od
20 Stu 2011
Poruka
6
Neznam,samo nebih htio kupiti nešto da ne valja, zato trebam vaše informacije.
Hvala

ivan.m

Član
Tu od
2 Sij 2011
Poruka
54
Mislim da mu je šuma bila igralište:(bear):

Posljednje uređivanje od moderatora:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,581
Ima prijatelj dorada samo vocara. Ima oko 3000 sati i prednje su mu otprilike tako potrosene a provodi dosta vremena na asfaltu. Jos ima ph i naprijed nosi prikljucke. Od kvarova kao sto su se i spominjali senzori brzine, pucanje zadnje felge, pucanje nosaca kabine, pucanje rezervara, cjevi od goriva, otiso oribtrol, tu i tamo koji prekidac.
Sto se tice motora, mjenjaca i hidraulike nema zamjerke. Sume i teskog posla nije vidio.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pa naš explorer je preko 50% vremena u poslu na asfaltu pa su gume još ko nove, sad je prošao 3000 rh.
A isto imam PVH i nosim bale napred s njim i po 30 km daleko pa nisu se gume potrošile.

Lako je moguće da je ovaj dorado bio u šumi, kako je netko gore npisao.

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Možda je majstor vozio po asfaltu sa uključenom prvom vučom. Po slici zadnje gume imaju dosta veće ripne od prvih. Moj XA86 je također 2007 godište i ima 3200 radnih sati i ripne su mu oko 6,5 cm.

djkenooo

Član
Tu od
15 Svi 2013
Poruka
32
Poz. Mjenjam semering kod svog traktora, kao sto je na skici skinuo sam poklopac broj 1 izvadio prsten, ali nikako da ovo skinem, onda sam cuo da ispod ima jos jedan poklopac pa onda vijak, zaista tako je i prikazano na slici, ali jel mi moze neko reci kako da izvucem ovaj drugi poklopac, metalni je. Danas sam dosta toga pokuso ali bezuspjesno. Pa pomozite ko zna :D

http://prntscr.com/2j04ji

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Za skidanje tog drugog poklopca trebas imati kontra cekic.Skida se ovako kao sto je prikazano na slici..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Koji semering mijenjaš? Veliki vanjski ili ovaj mali na poluosovini?

djkenooo

Član
Tu od
15 Svi 2013
Poruka
32
Planiro am da zamjenem oba na oba točka, ne pušta punoo ulje, ali ne volim kad su mi točkovi prljavi.. Lahko bi ja izvadio cep da nije veći od otvora kroz koji treba izaći.. Tako da još nisam riješio problem

Najnoviji postovi

Na vrh