• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SAME Explorer 95 Classic

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Da, točno iz toga razloga hidruličari neće.

A kaj se tiće auta, obišli smo sve autodijelove u okolici, ljudi su po pol sata pretraživali po skladištu, od niti jednog modela na pašu armirana crijeva od kočnica/kvačila.

Popizdil je ujo nakraju i naručil originala, a da se ima para baš i nema, ali za traktor mora biti.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nema tu nikaj posebno. Na crijevu lijepo piše 1/8", dakle 3mm, 200 bara.
Ne vjerujem da je više od 50 bara u krugu kuplunga.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Neznam, doslovno bi nas otjerali hidrauličari kad smo im došli s uzorkom kaj treba napraviti, valjda im se neće s tim zezati.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
A kaj napadate čovjeka..
Kupio je original,kaj je najsigurnije i najbolje rješenje..Da mu je bila sila sigurno bi se nekaj skrpalo,pa pitanje kak bu dugo trajalo,a ovak je siguran v to kaj kupuje..
Meni je isto več dosta kojekakvih zamjenskih dijelova i pripasivanja,kad god je moguče ide original,nek i košta ali cijena opravdava sredstvo uvijek..
Ima se može se,i to nije nikaj kaj treba skrivat,da bar svaki poljoprivrednik može kupit original da stavi gore,a ne razna krpanja,puno bolje stanje bi bilo..

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Nisu orginal dijelovi što su nekad bili.

Sto god trebam od crijeva dam napravit novo po uzorku i najčešće opleteno s čelikom da sam miran i takvo kočiono crijevo s prihvatima je 100kn cca.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Marko nije napadanje.
Samo ima firmi u hr koje imaju još kvalitetna visokotlačna i niskotlačnih crijeva.
Ono kaj puknuti veli može se stavit i metalno,al postavlja se pitanje zašto je proizvođač stavio gumeno?

Kod orginala puno se novaca daje na uvoz i samu marku.
Recimo kod ove firme koju sam naveo nikad nisu rekli ni za jedno crijevo koje sam ja ili moji prijatelji tražili da nemogu ili nemaju.
Ako je nekaj kompliciranije drugi dan je gotovo,ova recimo standardna naprave odmah.
Ili naravno imaju na lageru.
Recimo sva crijeva za kamion kiper mogu napraviti ili imaju znači i ulje i zrak,također tako i za bagere itd...

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
tu se ljepo moglo zavariti komad čeličnoga ..i trajalo bi sve one teške godine koje dolaze

Umjesto lajtunga?
Mora biti gumeno jer se kabina giba na nosačima...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Giba se mikroskopski, koliko je taj lajtung dug. Osim toga, napravi se petlja ak je baš toliko veliko gibanje, a nije.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pa nije to nauka i uostalom gumeno je jednostavnije i jeftinija varijanta a trajalo bu.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Da nije nauka nebi bilo dvije stranice. Nekima je,Šanani nije.
Zato je kupio novo orig. Plug&play kako bi se reklo.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Moj zadnji odgovor na tu temu...kak sam i rekao, obišli smo sve hidruličare, trgovine autodijlova, otpade koji rastavljaju aute i kamione, znači sve u okolici kaj nam je palo napamet i za koga su nam drugi rekli, nitko nije imao i tak danam je bil odosta hodanja, nazvali i naručili original.

Znači nije bilo da se odmah razbacuje s novcima i uzima original nego se prije ispitala okolica, iako bolje da smo odmah uzeli original, koliko smo samo vremena izgubili i novaca za gorivo potrošili.

Na kraju krajeva želim samo reći da su dijelovi za SDF grupaciju dosta skuplji u odnosu na Zetora ili IMT-a i zato svi vi koji žudite za SDF grupacijom, a nije vam preko potreban, radije dvaput razmislite i kupite npr. Zetora.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Dobro, gdje su ti admini i moderatori? Dokle više je**nje ovog malog po svim temama?

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Sanana mogao si pitat edija pa bi ti dao broj od vep hidraulike i poslali bi im crijevo i dobili bi novo opleteno nazad za mozda 100-150kn.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,390
E da su babi mu.a bila bi dedo. Sada je kasno, a i sam je rekao da mu je bilo više preko glave potrage i na kraju da je našao došlo bi mu isto kao i original poslije sve te potrage.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ulje hidraulike i getribe je zajedničko. Ispuštaš ga ne čepu na getribi.

Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Imaš dva imbus šerafa dole na boku ak ose dobro sijećam, tu smo puštali lani ulje.

Najnoviji postovi

Na vrh