• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

samohodna kosilica

• Temu pokrenuo SUNRISE08
  • Datum prvog posta

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Majstore abarth,ne vidim jel moreš podešavat nagib ili visinu ručki,moja Alko samohodna se more nagib ato mi dobro dojde v vinogradu dok kosim knap kraaj trsa,jer mi inače zapinje dok se trs razraste,no zbog tog je mal nestabilnija.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Našo danas točkove nisu baš nešt ali za silu če bit.Rupe za na osovinu sam moro povečat tako da su dobro fiksni i bez lufta.Treba ih još do kraja fiksirat i nabit male ratkape.Prvi put sam je i upalio ali se dimi ispod,ima da bude sva trava bez parazita:icon_fU::icon_lol: print screen windows xp

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Spremna je i za nočnu košnju,izgleda da je namotaj 12v jer baš dobro sveti sa 12 voltnom žaruljom.Ugrađen je i taster za gašenje gore kod ručice za gas ak sama neče crknut:icon_mrgreen:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Koliko joj uzme snage svijetlo? Skoro sam siguran da će ta kosilica služiti samo za pokazivanje ;)

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Mislim da se i ne primeti na obrtajima a to imaš praf kod mene je samo za pokazivanje i radit sa njom če morat onaj tko če je kupit.Ja nemam trave oko kuče tak da kod mene se neče ni zamazat:icon_lol:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Abarth taj dio di si spojil i postavil žarulju uopče nije zamišljeno za žarulje,nego za nešto sasvim drugo.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Pa na kosilici ne treba nosač motora,treba ak je motor na mixeru za beton.Taj namotaj je itak viška pa nek bude od koristi.Ajde kaži ak si kosio sa takvom kakvu travu još može progutat da se ne uguši,ova je sa reduktorom.

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
Abarth taj dio di si spojil i postavil žarulju uopče nije zamišljeno za žarulje,nego za nešto sasvim drugo.

Heh, sad kad si već to tak zagonetno napisal, eto budem ja pital, a zakaj je to bilo zamišljeno?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Abarth samo sa takvom ali bez reduktora i kosim cijeli život.
I sve druge za oko kuče se mogu sakriti u okretnosti i ljepoti reza,i dan danas nakon njenih 21god još radi ko sat i kosi ko nova.

Mranderson ti motori su univerzalni i vjerojatno znaš da su se ugrađivali na razne alate i mašine.
Tako i za taj motor postoje tri vrste održavanja,dodavanja gasa pod opterečenjem jedan je preko ručne klapne kod mješalice ili pumpe vode.
Pa preko klapne potiska zraka prisiljenim hlađenjem.
I vakumom i taj nosač i ona rupica kaj ide u prostor radilice su za vakumsko dodavanje gasa pod povečanim opterečenjem recimo na svrdlu za bušenje rupa su najčešči.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
abarth
Za svaku pohvalu ti je taj remont, zaista jako lijepo izgleda.

Ja na moju žalost još uvijek tražim jednu takvu haubu, pa da ponovo na nju instaliram svoj motor, sa isto takvim reduktorom.

Taj UMO Tomos je za mene još uvijek puno bolji, nego koje kakve današnje kineske "igračke od motora".

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Oficir, još uvijek nisi odgonetnul čemu služi ova struja tj. namot?

Abarth samo sa takvom ali bez reduktora i kosim cijeli život.
I sve druge za oko kuče se mogu sakriti u okretnosti i ljepoti reza,i dan danas nakon njenih 21god još radi ko sat i kosi ko nova.

Mranderson ti motori su univerzalni i vjerojatno znaš da su se ugrađivali na razne alate i mašine.
Tako i za taj motor postoje tri vrste održavanja,dodavanja gasa pod opterečenjem jedan je preko ručne klapne kod mješalice ili pumpe vode.
Pa preko klapne potiska zraka prisiljenim hlađenjem.
I vakumom i taj nosač i ona rupica kaj ide u prostor radilice su za vakumsko dodavanje gasa pod povečanim opterečenjem recimo na svrdlu za bušenje rupa su najčešči.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Može služit za svijetlo,to su univerzalni motori i imaju mogučnost kao i mopedi, namotaj za trubu,svijetlo žmigavce...
Tako i okretanje radilice u bilo kojem smjeru....
Više če vam brgud pojasniti sigurno ima i slika...ja nemrem uplodati slike...

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135

Može služit za svijetlo,to su univerzalni motori i imaju mogučnost kao i mopedi, namotaj za trubu,svijetlo žmigavce...
Tako i okretanje radilice u bilo kojem smjeru....
Više če vam brgud pojasniti sigurno ima i slika...ja nemrem uplodati slike...

oficir, ne mi zamjeriti, ali nekak niti ti sam nisi siguran jel bi spojio svjetlo ili ne. :icon_pidu:

Od nabrojanog, svjetlo, barem meni zvuči kao najbolje 'rješenje', žmigavci, nah da, truba, je trubil budem skakavcima da se maknu :(rofl):
Čujem da ta kosilica ima onak, pravi jaki zvuk, tak da zvučna signalizacija toj kosilici, ne treba :eek:: ?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Jel ti neznaš čitati ili kaj?
To su univerzalni motori sa istim kučištem i za centrifugalni regulator koji dolazi na taj dio kučišta treba i napajanje pa vjerojatno od tud i dodatno napajanje...
Ovdje imaš o tome http://www.tomos-autousluga.hr/cms_products/files/2051_file.pdf

Daj objasni koji pametan čovjek ide kositi po noči sa kosilicom na guranje?

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
A ti 100 gromova. Ja znam čitat, a jel se ti znaš odlučiti kaj želiš reći. Pročitao jesam, ali napao si Abartha zakaj je stavil svjetlo, jer to tome ne služi. Pa si naveo da se taj motor korisiti na još 'puno' drugih mašina, i onda si se na kraju odlučio, ja kad bi stavio, stavio bi svjetlo. :icon_idea:

A tko pametan ide kositi po noći, hebate, nitko, ali recimo u 17h sada ili po ljeti u 21.30 kad je vani 'lagani mrak', a zakaj ne bi ta lampa svijetlila? Ne razumijem, pa nejdem kositi dječje glave, nego dvorište u kojem znam za svaku rupu, ugao, neravninu. I po meni bolje da je lampa, pogotovo ako radi, nego 'ništa'!

Abarth je vidio 'izlaz', pomislio ajde da probam kad je već sve pripremljeno, i sad si se ti 'pametan' našao reći to tome ne služi :icon_scratch:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Obično je rosa po noći, a onda se dosta teže kosi s takvom kosilicom. Više se štopa kad je malo vlažno nego kad je pošteno mokro (iskustvo).
Kavu funkciju ima šminka? Sličnu ima i ta lampa. Barem ja tak razmišljam.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Centrifugalni regulator nema nikakve veze sa strujom on radi svoje na podtlak,mehanika ti je 0 bodova.Namotaj je predviđen za svetlo jer takav univerzalni motorčič se je ugrađival na sve moguče načine i na svakakve strojeve.Podtlak uzima sa druge strane a ne sa ove gde sam ja stavio lampu,tu je predviđen stalak za motor.Puno ljudi radi do večera i onda u mraku kose oko kuče npr. baš za takvog kupca kosilice sam ja stavio lampu.Lice picu prodaje ak još ne znaš.

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
iwanho za Boga miloga i ti isto, iz istog smo mjesta i spominješ rosu u 17h popodne u jesensko-zimsko vrijeme ili u 21.30 u ljetno! ehh :icon_eyes:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ako se koristi u klijeti može poslužiti ko agregat ako se ekipa zadrži .... :(party):

Najnoviji postovi

Na vrh