• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

samohodna kosilica

• Temu pokrenuo SUNRISE08
  • Datum prvog posta

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
a viš ona ima redukciju , moj prijatelj ima takvu i ima neku pripomoč s pomočnim ležajem i s tim ima problema...a nema redukcije .

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Pa ni ova nema redukciju, nego ima prijenos 1:1 + kvačilo (u slučaju udaranja ili zapinjanja u nešto, panj, kamen, neravnine).

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ovo sam našao, ali je dosta vremena razmontirano i fali jedan zupčanik.

Prilozi

• IMG_20161003_131600[1].jpg
    IMG_20161003_131600[1].jpg
    42.5 KB · Pregleda: 127

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ima redukciju i to dobru jer to je cvajtakt motor i bila bi prevelika obodna brzina noža kad je ne bi imo.I nije samo to,sa redukcijom ne guši tak motora jer taj motorčič ima samo 2kw.Ne treba sve verovat guglu jer praksa pokaže realno stanje.U reduktoru je mala greška pa da vidim ak je ko nađe.Kučište je preflexano još malo na fino kuteve očistit i spremno je za temeljnu farbu.Debljina pločevine je 1,5mm i još če izdržat nekoliko let.
20mb image hosting 20mb image hosting 20mb image hosting 20mb image hosting

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Veličina zupčanika ako je slika normalna ovo se ne može uzubiti .

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
abarth
koliko znači povoljno u eurima ako nije tajna ?
Zaboravio ti odgovorit,bila je 25eura i prodavačica mi ju je dostavila do kuče,mislim da vredi tih para.
Puknuti kolega ti ima verovatno ovakav tip,dosta manja rupa i tu izgleda da je direktan prenos bez reduktora.Slika je sa bolhe i nema motora da bi se tačnije videlo kak ima urađeno.
pic host

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Može, može se uzubiti, samo što je slikano malo ukoso pa izgleda da ne može. Ja sam to već duže vremena to rasturio i sam nisam našao onaj veći zupčanik. Moja greška u prethodnom postu što se tiče omjera zupčanika. Znači da se ipak nekoliko reduciraju okretaji.

Ovako odokativno prema slici veći zupčanik se okrene jedan cijeli krug dok onaj manji (na radilici) 1,3 puta.

# abrth, sad kad imaš to rastavljeno, koji je omjer ?

Ova zadnja slika crvenog kućišta je da nož ide direktno na os radilice.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Sliku imaš pa broji zube,meni se neda.Razlika kod tog kučista od moga je i da moj ima centralno podizanje točkova dok ovaj ima pojedinačno.Na slikama prije se vidi kak ima rešeno centralno,tak specialno ni nove nemaju.Dal si našo grešku na reduktoru?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kolege pomoc, morao sam zamjeniti nož pošto je onaj od udarca malo vrludao. Uzeo sam od oregona koji su kao univerzalni, ali sada vidim da mi slabo puše na izlazu u kofu. Stariji nož je puhao ko lud, ovaj ni pola od toliko pa ne može ni pošteno košaru napuniti. Dali bi problem bio šta je ovaj malo "spušten".
evo starog

Taj stari nož ti je sasvim dobar, nisi ti još izgleda vidio jako loš i dotrajali nož. Samo ga po potrebi malo "dotjeraj", izbalansiraj i to je to.
Novi nož si jako loše poslikao, nije ga baš lako kao takvog usporediti sa starim. Skini ga pa stavi jedan pored drugog i onda poslikaj.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953

Imam jedan ispravan TOMOS komplet s motor s takvim reduktorom i trebalo bi mi takvo kučište, s ispravnim kotačima, zna li netko gdje ga nabaviti.
Lp

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ja imam jednu takvu, kad ulovim malo vremena onda ću je rastaviti samo da vidim omjer zupčanika u reduktoru.:(giggle):

6dUGJKW.jpg

Posljednje uređivanje:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Na prvoj slici se vidi greška-ispao zeger i fedar pomaknuo ležaj i sa time oslabio isporuku snage na nož -prebrzo je proklizio.Na drugoj je motor spreman za ugradnju i na novo fiksiran ležaj u pravoj poziciji.Kučište se suši-ofarbano temeljnom.

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
Noz izgleda dobro, ali ne radi ko i prije. Cim je moj stric udario u panj nesto se je savilo sigurno.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Taj tvoj nož je sigurno još jako dobar, a da li je svinuta radilica, ili ne, to moraš utvrditi na licu mjesta. Taj tvoj stari nož je napravljen i za košnju i za malčiranje.

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
Pa sa ovim novim nozem kosi super, samo mu kao sta je rekao kolega nema te usi pa nema dovoljno propuha. Vjerovatno je ovaj noz malo iskrivljen pa vibrira lagano

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Kakav je nosač noža dal si ga skinuo i pogledo kajlu na radilici,ak je nosač neoštečen i kajla u redu onda je radilica malo savinuta i od toga vibracije.

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
Kakav je nosač noža dal si ga skinuo i pogledo kajlu na radilici,ak je nosač neoštečen i kajla u redu onda je radilica malo savinuta i od toga vibracije.

Kajla na magnetu je bila puknuta. To je zamjenjeno. Ja i dalje stojim iza toga da taj stari noz izgleda dobro ali da je malo savinut.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Mixer za travu se polako kompletira,nemam još dobrih točkova sa ležajima ali nač če se i to.Najbolji bi bili neki od alu. sa gumom jer takav stroj mora imat i točkove da mu pristoje :eek::

Na vrh