• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

samohodna kosilica

• Temu pokrenuo SUNRISE08
  • Datum prvog posta

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Za tebe treba As kosilica, ja je imam stara je 30 godina i još rastura uz to dvotaktni motor je zakon za takve nagibe. Moja je As 26.
Da te ohrabrim još se proizvode i još su paprene ipak je to profiprofi
http://www.ozimec.hr/as-motor.html

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
Stric mi je jučer mijenjao nož na kosilici i nije dobro stisnuo vidu. Kosio sam jedno pola ure i odjednom je počela lupat i ugasila se.
Probao sam je upalit bez noža ali neće. Dali je moguće da se paljenje rastimalo.
Inače motor je b&s 675.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
neki se kunu da ne može raditi bez noža , ja im ne vjerujem ..ako sumnjaš na paljenje onda je odrezala kajelu na/ispod magneta

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ja nisam rekao da nema , ali ako je odsjeklo kajelu/okrenulo magnet onda ju baca u krivo vrijeme ....zato se u neko vrijeme ritala dok se nije razjebalo do kraja ..to su samo moje pretpostavke prema opisu radova i simtome koje si naveo

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Možda nož igra zamajac pa stvarno ne može bez iako malo vjerojatno.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Stric mi je jučer mijenjao nož na kosilici i nije dobro stisnuo vidu. Kosio sam jedno pola ure i odjednom je počela lupat i ugasila se.
Probao sam je upalit bez noža ali neće. Dali je moguće da se paljenje rastimalo.
Inače motor je b&s 675.
Zašto bez noža - da li ti je otpao? Ako je otpao zašto je otpao? Da li si lupio nožem u nešto tvrdo kao kamen, željezo?
Ako nije otpao zašto si ga išao skidati i paliti bez njega?
Taj motor može raditi bez noža jer ima zamašnjak.

Ako si zviznuo o kamen, beton, željezni komad onda je moguće što ti je spomenuto da se dogodilo da je zamašnjak precvikao kajlu i paljenje se zamaknulo. Da i tada imaš iskru, ali ne u pravom trenutku, nego u tko zna za koliko supnjeva zamaknutom, a u tom režimu motor ne pali.

Daj više kvalitetnih informacija.

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
Hvala dečki, sada idemo u nabavku kajle.
IMG_20160529_111519_zpsotj75pia.jpg
[/URL

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
Nije zamaknuta, oba dijela su ista.
Gledam na trgoagenciji imaju samo za seriju 600-650. Moja je 675.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Hvala dečki, sada idemo u nabavku kajle.
Kaj piješ za ovo dečki :drink:, fala ti na komplimentu.
Ovo kaj je kolega forumaš napisao: uzmi turpiju u ruke i gas; to ti je jako dobar prijedlog za SSM popravak - nikakve kupovine ili ophodnje po servisima :icon_biggrin:
lp

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
Kosililica riješena, kajla domaće izrade. Pomalo brusit

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
Kolege pomoc, morao sam zamjeniti nož pošto je onaj od udarca malo vrludao. Uzeo sam od oregona koji su kao univerzalni, ali sada vidim da mi slabo puše na izlazu u kofu. Stariji nož je puhao ko lud, ovaj ni pola od toliko pa ne može ni pošteno košaru napuniti. Dali bi problem bio šta je ovaj malo "spušten".
evo starog

i novi

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Stari nož ti ima izdignuto uho, dok novi nema. Zašto nisi stavio nož kao i što je bio stari?

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
jer nema toga za kupit, to je kosilica sa mondo.hr, možda bi i bilo koji ali onda zeza prihvat.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Udomio danas tomos panoniju opet za sitniš:icon_lol:kao stara je,neče palit,neče dobro kosit -prava za mene.Palit če ko metak,našo grešku,kosit če isto kad skinem nanitane alu ploče na nožu a starost čemo pomladit sa farbom posle detaljnog čiščenja i brušenja.Možda ču ji spreda ugradit i far za nočno košenje jer špulu za struju ima ali fara nema:icon_rofl:Klip,karike,cilindar a i kompresija odlični,jedino točkove moram nač neke dobre sa ležajima da na kraju ispadne makina kak treba.
Rupa pored velike gde dođe motor je za auspuh da puši u travu.

Najnoviji postovi

Na vrh