P
a šta te točno zanima?daj reci?i kolege niko ništa ne zna
zanima me ta sipova prikolica je li teška za pogonit i koje su joj mane
ne mislim da je ne može terat nego me zanima jel teže ide od ovih zapadni prikolica
onda ti nije teška..petinger radi najbolje strojeve za sijeno i itravu..pa kažu da licenca potinger
Gdje je slika?
Ovo što se vidi na drugoj slici, kao nekakvi prsti iznad pikapa nisu noževi. To su prsti koji skidaju masu sa pikapa i guraju je u prikolicu. Po rasporedu ovih prsta tj. po njihovom razmaku rekao bih da ova prikolica nema noževe, mada se na ovim slikama nemože tačno odrediti. Međutim po samoj konstrukciji prikolice, odnosno po tome kako su izvedene bočne stranice te prednja i zadnja stranica rekao bih da nema više od 10 noževa. Kod prikolica sa više noževa, bočne stranice su pune, bez otvora a prednja i zadnja su sa malim otvorima u obliku mreže.
Najbolje bi bilo pogledati prikolicu i na licu mjesta vidjeti šta je i u kakvom je stanju.
Zašta ti treba prikolica? Ako ćeš je samo za sijeno i da dovoziš zelenu masu za krave onda je u redu. Ako ćeš je za sjenažu onda se bojim da ova nije za sjenažu upravo zbog malog broja noževa. Sve ispod 10 noževa nije za sjenažu jer za nju ti treba što više noževa 10, 20, 30 i više. Što više to bolje.
Taj Torpedo ima dovoljno snage i bez problema možeš uzeti prikolicu od preko 20 m3 i sa 30-ak noževa.
Što se tiče širine, moja prikolica je široka 2,17 m u najširem dijelu, dok je gaz točkova uži. Uglavnom kud prođe traktor proći će i ona, i što se tiče širine ali i nagiba terena. A zahvaljujući hidrulično pomičnoj rudi po visini, prelazak preko međa, jaraka ili nailazak na silos ne predstavlja nikakav problem, jer je u tom pogledu prohodnija od traktora.
Neznam sa koliko novaca raspolažeš, ali već za 1500 € može se naći dobra prikolica, tj. da je očuvana, velika i sa 20 i više noževa. Barem ovdje kod mene se tako kreću cijene. Mada je sad sezona pa zbog toga računaj da će biti malo skuplje nego inače.