• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjet za kupnju rabljenog traktora

• Temu pokrenuo agroenogastro
  • Datum prvog posta

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,246
@Ivan KC ja tebe razumijem i podržavam u tvojem razmišljanju.
Mene strah kaj bu sa tim za deset let, oko rezervnih dijelova koji su več sad koma, a ti i ja znamo jako dobro da ti taj ili takav traktor ne kupuješ da ga imaš par sezona da se otplati i onda ga buš frknul nekam dalje.
Meni je velika želja kupiti novi traktor i to si budem ostvaril kad tad, samo nek bude zdravlja.
Jer sve traktore koje je moj djed kupoval bili su novi, prvi mu je bil 2511 70 i neke godine.

A takav nekakav Zetor i nebi bil kod mene duže 10 g, možda kakvih 5, 6 g i tu bi napravil cca 1000 rs s njim.
Vjerujem da bi ga i dalje prodal za dobre novce, onda nadodal još za novi koji nebi radil više od 200-300 rs godišnje i taj bi meni onda trajal.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,778
Za mf šarafi koji idu oko poklopca hidraulike 14 komada . Prije par godina bili oko 1000-1200 kuna . Svaki šaraf kojeg sam kupoval nije bil ispod 10€
.
Obični cinčani današnje kvalitete 8.8 ti je cca euro komad M12x100, a otprilike takve si trebal.
Oni crni, 12.9 su duplo skuplji.
Moje je mišljenje da par šarafa nije razlog da se izbjegava neka marka traktora. Nekad da jer je to bil problem, danas je to dobavljivo čak i u malo boljoj železnariji, a ima u VŽ firma koja ti nabavi sve kaj ti srce želi u par dana ako slučajno nemaju na lageru.
Uostalom, o tome treba serviser razmišljati, a ne vlasnik.

Meni je velika želja kupiti novi traktor i to si budem ostvaril kad tad, samo nek bude zdravlja.
Jer sve traktore koje je moj djed kupoval bili su novi, prvi mu je bil 2511 70 i neke godine.

A takav nekakav Zetor i nebi bil kod mene duže 10 g, možda kakvih 5, 6 g i tu bi napravil cca 1000 rs s njim.
Vjerujem da bi ga i dalje prodal za dobre novce, onda nadodal još za novi koji nebi radil više od 200-300 rs godišnje i taj bi meni onda trajal.
Držim fige da ti se želja ispuni. Zaslužil si to zbog volje i borbe s ovim kaj imaš i radiš jako puno sve ove godine (y)

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,993
To je preprodavač. Traktor je sigurno pripreman za udaju. Na osnovi slika je teško reći kolko je stvarno dobar.
Da, znam, sve jasno, samo sam htio reći da bi bilo idealno da se nađe takav u urednom stanju, a da je stvarno dobar, naravno da se ne može suditi prema slikama.

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,778
Niko nije takav 7340 traktor kupil i čuval 25-30 godina pod staklenim zvonom da bi ga sad prodal samo tak. Svaki od njih se naradil ili radi još uvijek i to jako puno.
Ove male bicikline su si ljudi kupovali da imaju, ali veče baš i ne.

Radil sam generalku motora na takvom traktoru kojem je to več treča. Kad se opere za te godine traktor izgleda ko curica, mada malo vuče na sijedog bečara jer nije farban, a nije previše ni zaništen iznutra. Ali nije samo motor trpel u sve te godine.... gazda ga još uvijek nebi prodal mada je svijestan da je sljedeče mjenjač, i to uskoro.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,731
Svaka čast i tom solisu ali mi je to ipak puno za traktor takav, nešto od SDF grupacije vjerujem da bi se našlo za te novce. Uostalom koliki je buđet za kupovinu?
Kod Marka u selu je čovjek sa tim od 75konja napravio 7000 sati sa njim, a sve poslove je radio sa njim.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Znam da traže, a toliko ili čak manje je pred 25-30 god koštal novi.

A kaj mi moremo kad su takve cijene.
Ali da se kaj i pokvari, za par dana je on opet u pogonu i to za smješne novce.

A kaj da dam 20 tis za JD-a sa 15 tis rs kojemu je generalka 3-4 tis eura ili popravak mjenjača 10 tis.
Gde sam onda?

Pred dve god, sijemo kod kuma kukuruz i na 7340 pukne truba na zadnjem desnom kotaču.
Došel neki majstor, skinuli kotaca i trubu na dvorištu, sutra ujutro kum kupil novu trubu, mislim da je bila nekih 3000+ kn i vec navecer je Zetor fučkal sa sijačicom.
View attachment 69464
View attachment 69465

Koliko bi to koštalo za neki zapadni traktor i gde takav novi dio nabaviti i da traktor bude cim prije u pogonu?
A traktor treba ko oko u glavi svaki dan, strgal se u pol sezone sjetve kukuruza.
A misliš da bi to na zapadnom traktoru puknulo sam tak?
Kaj taj zetor radi i u šumi ili samo ratarstvo?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,778
Ovo sa slike je puklo jer se otpustilo, a niko nije primjetil i spriječil lom.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,903
Kad nekaj starijega, a da je u odličnom stanju, ili nema ili je jako jako rijetko.
Najrađe bi htel 7340 ili 6340, one sa kockastom haubom, ali velim mora biti max sačuvan, jer ja bi nastojal da u tu kabinu ne uđe ni malo prašine.

Znam da kolega Zetorboy ima takve očuvane Zetore u kojima se može spavati u odijelu za ici u svatove, e to bi ja htel najti.
Jedan dobar primjerak zekana se prodavao u mojoj blizini
received_550646630520419.jpeg received_866436558445223.jpeg received_815587356866139.jpeg

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,246
Radi večinom samo ratarstvo, zadnjih 5 god ne ore ni ne pripravlja, samo sije, prska i tak to.
Al je zato 25 god sam oral i obrađival 50-60 rali zemlje.
Ha gle, taj traktor nije nikad pažen ni mažen, teraju ga ko tuđega, i dosta dobro on i služi.
A ovo kaj veli Muha, garant je bilo otpušteno, jer je puklo meni pred očima.
Kum je napred išel s sijačicom, ja sam iza išel s rastepačom umjetnoga i skrenul je u desno na cesti i samo je otpal kotač.

Jedan dobar primjerak zekana se prodavao u mojoj blizini
View attachment 69473 View attachment 69474 View attachment 69475
To je sfarban Zekan, takve ne gledam.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,493
Kod Marka u selu je čovjek sa tim od 75konja napravio 7000 sati sa njim, a sve poslove je radio sa njim.
Ne kažem ja da ne bude napravio , nek mu je sa srećom ali za te novce taj traktor osim grijanja i malo udobnosti u kabini nema ništa značajno za mene. Da ima prednji kardan, hidrauliku i još par stvari onda bi i vrijedio te novce. Naravno da sve više elektronike potencijalno tnači i probleme al daje i ipak malo veću dozu komocije u radu. Radim s takvim kakve imam ali sam i orobao bolje tako da uzimam novi ne bih se bojao nekoh novih tehnoloških rješenja.Rađe bi si kupio Lamborghini ili nešto takvo za te novceda kupujem .Druga je stvar što si ja nažalost neću nikad moći priuštiti traktor za te novce i iskreno ne kužim od kud ljudima da kupuju traktore za x desetaka tisuća. Nije da sam ljubomoran ili nešto, nek je svima sretno i da rade s takvim traktorima.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
I ja sam trazio zekana prije 3 godine ali to je bilo ko suho zlato. Bilo je par komada 7441 koji su doslovno odlazili u par sati. Cjena od 18 do 25.
Svi su bili do 4000rh. Pa sam presao na sdf grupu i uzeo lamba 95 za 17500 sa 5500rh i sad 3 godine nakon bilo bi mi zao da sam uzeo zekana jer sam ekstra zadovoljan sa lambom. Puno sposobniji traktor od zetora. Bilo je nekih sitnica za popraviti ali nis strasno.
Drugu opciju gladaj landini, povoljni jednostavi, mehanicki traktori, uzeo sam globus 75 ali to ti je preslabo, mali spretan, ja bi ga usporedio 539 sa okretnoscu. Mozda jaci model globusa

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,731
Ne kažem ja da ne bude napravio , nek mu je sa srećom ali za te novce taj traktor osim grijanja i malo udobnosti u kabini nema ništa značajno za mene. Da ima prednji kardan, hidrauliku i još par stvari onda bi i vrijedio te novce. Naravno da sve više elektronike potencijalno tnači i probleme al daje i ipak malo veću dozu komocije u radu. Radim s takvim kakve imam ali sam i orobao bolje tako da uzimam novi ne bih se bojao nekoh novih tehnoloških rješenja.Rađe bi si kupio Lamborghini ili nešto takvo za te novceda kupujem .Druga je stvar što si ja nažalost neću nikad moći priuštiti traktor za te novce i iskreno ne kužim od kud ljudima da kupuju traktore za x desetaka tisuća. Nije da sam ljubomoran ili nešto, nek je svima sretno i da rade s takvim traktorima.
Sve Ok, svako radi šta misli da je najbolje, ne nagovaram nikog na ništa. Ove ljude sam naveo jer znam da kupuju duže vremena traktor, i probali su dosta traktora, i sigurno da nisu pogriješili. Dali su 30 000 eura za traktor jer oni od poljoprivrede žive i dosta vremena provode u traktorima.
Neko će si kupiti rabljeni traktor jer hoće da im ostane i novaca za npr. auto malo mlađi. Oni su npr. zadovoljni možda sa autom od 20 godina i tako......

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,809
Kad nekaj starijega, a da je u odličnom stanju, ili nema ili je jako jako rijetko.
Najrađe bi htel 7340 ili 6340, one sa kockastom haubom, ali velim mora biti max sačuvan, jer ja bi nastojal da u tu kabinu ne uđe ni malo prašine.

Znam da kolega Zetorboy ima takve očuvane Zetore u kojima se može spavati u odijelu za ici u svatove, e to bi ja htel najti.
Ak si pratil forum onda si trebal vidjeti i pročitati kaj je sve radil Zetorboy na svom 6340,ak me pamćenje služi radilo se i na motoru i mjenjaču a traktor nema puno sati.
Ove male bicikline su si ljudi kupovali da imaju, ali veče baš i ne.
Ima svega, prošle godine susjed prodal 4320 traktor relativno uščuvan nema luftova na prednjem kraju servu,polugama itd, na satu nekih 2300-2500sati, gume nove jer stare su bile ispucale a i potrošene ispod pola pa se dedi to nije više sviđalo kad se vozikal do dućana i do šume a i ima se para za nove,ukupni dojem super uščuvanog traktora kvari maska i prvi dio haube jer drvo palo na nju u šumi i to nije baš estetski odrađeno (odlomila se suha grana).
Kaj se tiče motora pali super,radi dobro ne dimi na auspuh al kad se zagrije na radnu temperaturu onda više dimi na odušak nek na auspuh.
I onak na prvu to je to relativno dobra kupovina stari deda traktor nema puno sati cijena s obzirom na druge ok, a stvarnost je daleko drugačija, Kad je bil još skoro nov sezonu ili dvije je uslužno bral kukuruz sa dvorednim sipovim beračem a neznam kolko godina je vrtel danonoćno sušaru za kukuruz.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,809
Ljudi misle kak je to samo na kod nas i u Bosni al kolko pratim oglasnike u češkoj i slovačkoj je situacija ista a možda čak i malo gora-skuplja.
Na otpadu rabljeni motor za 7340 sa prst masti na sebi u "odličnom stanju" oko 3000e

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ja bi rekel da su svi traktori danas precijenjeni. Kad je krenula inflacija i Ukrajina traktori su otišli 30-40% gore. Novi i rabljeni. Sad su se cijene poljoprivrednih proizvoda srozale na prijašnju situaciju a mehanizacija je ostala 30-40% skuplja nego prije. Tak da se još više izvlači van od i onako loše poljoprivredne računice…

Najnoviji postovi

Na vrh