MadFarmBoy
Aktivni član
- Tu od
- 2 Svi 2020
- Poruka
- 217
Deda,,, a stvojeg grunta dje bude išao, poslije tebe,,, pitam za jarana????Ja sam kupil svoj 533 od ženinog tetka. Traktor je stajal 20 godina,pošto su kupili drugi. I ,istina je da je čovjek plakal kad je išel z grunta jer je to bil njegov prvi traktor. Ali sad je osmjeh od uha do uha kad mene vidi na njemu. Blizu smo si,500 metri. Veli,sad znam da je v dobrim rukama i da nije otišel v staro železo. A z mojega grunta bu išel sigurno posle mene 👍
Ne bude grunt otišel nikud samo je pitanje tko bu vlasnik ?Deda,,, a stvojeg grunta dje bude išao, poslije tebe,,, pitam za jarana????
Da bar kod nas ima tih podsticaja za kupnju novih traktora, nebi ni sekudne razmišljal o polovnima.Kod nas su podsticaji za kupovinu novih traktora u prošloj godini bili 40%, s obzirnom na to u odnosu na nove traktore, polovni su stvarno preskupi.
Tako da je u našem kraju kupljeno poprilično novih traktora.
Sad ono drugo.
Fino je kupiti dobru mašinu tipa novoga JD, Fenda ili Claasa ali ako će taj traktor godišnje raditi 100-150 sati meni je to poprilično promašena investicija.
Vidim da neki bježe od kineza, ali po meni su ti traktori skroz korektni za svoju cijenu. Nisu udobni kao zapadni ali su i daleko jeftiniji.
A o 20 000 € za polovnog Zetora starog 30 godina je bespredmetno uopšte i komentarisati
Kod vas vidim ima tih nekih mjera, sad je pitanje ko se u koju mjeru uklapa.Da bar kod nas ima tih podsticaja za kupnju novih traktora, nebi ni sekudne razmišljal o polovnima.
A kaj se tice tih kinezov, prije bi dal 20 tis za polovnog Zetora, nego 30-40 za novog kineza.
Evo stvarno, to nebi htel imati ni zabadava u dvorištu.
Ima kod nas u selu dva Fotona i jedan Yto, krampi samo takvi.
Niti ih ko hoce popravljati, ljudi ih uopce ne mogu prodati, a napravljeni su ko da su ih djeca na praksi u ponedjeljak sklapala.
To su po meni teške i komplicirane gluposti.Kod vas vidim ima tih nekih mjera, sad je pitanje ko se u koju mjeru uklapa.