drago mi je da nisam iznevjerio tvoja očekivanja
artyman:
ajde slikaj malo detaljnije dio koji se prepravio , izgleda nije bilo teško prepraviti
kako ostavlja iza sebe , jeli lijepo pokošeno i koliko (kako) samelje masu?
izgleda lijepo pokošeno.samo moram kako ZJ kaže napraviti otvor naprijed da uzima i višu travu prije nego je prevali oklopom. poslikaću i detaljnije,juče mi je bilo samo do toga da probam kositi.uglavnom sve je onako kako si mi rekao.hvala
Nekoliko primjedbi, ako smijem (jer ne spadam u čestitare, nažalost):
- Kotači su ti premali.
- Nemaš bočnog nagibanja (a trebalo bi ga biti)
- Skrati malo vrat da dođe bliže kotačima (ili još bolje, povećaj promjer kose na 90 cm, jer je za 80 dosta i mali MTK.
- otvori prednju stranu kose za nekih 5cm, pa budeš mogel kositi i visoku travu, a zatvori onaj bočni izlaz, da sječka masu, a ne da ju samo kosi.
Ovo kaj ti je rekel Puknuti stoji: točke loma ove cijevi za prihvat moraju biti TOČNO u vertikalnoj i horizontalnoj osi križa kardana, inače bude kraj kardana radil 8-icu na zupčastoj spojki.
A i nekoliko pitanja:
- ima li reduktor freilauf kuplung (kaj se događa kad stisneš kuplung, jel MTK stane ili kotači idu i dalje dok ne stane nož)? Mutin ima, Mondialov nema.
- u kojoj brzini kardana tjeraš kosu: brzoj ili sporoj? Čini mi se po zvuku da motor ima kapaciteta za dva takva rotora.
I, moje pohvale za trud.
evo da idem redom:
kotači na kosi jesu premali.ja kupio ove jer sam mislio da su dovoljni ali u travi se izgube.neznam imali većih od ovih kod nas ali potražiću one od 150mm ili 180mm (jesi mislio na kotače na kosi ili na mtk?)
bočnog nagibanja nemam,originalni prihvat nije isto imao evo kako to originalno izgleda.znam da bi meni to dobro došlo ali nemam ideju kako to da riješim.prihvat na mtk je fiksan,ali kardan unutar cijevi ima lufta za pomjeranje.
http://www.procomas.it/public/procomas/index.php?page=rasaerba-serie-ra&hl=it_IT
ovo sa tačkama loma cijevi i osi kardana nisam baš skužio pa bih te molio da mi pojasniš. inače kosa se i kod prihvata može dizati i spuštati za nekih 5 cm što je dovoljno jer je nož na samom dnu kose.
za reduktor neznam ima lifreilaufkuplung??:scratch
kad stisnem kuplung,nekad kotači stanu odmah a rotor se vrti.nekad stisnem kuplung a mtk ide pola metra pa onda kotači stanu,ovisi u kojoj brzini kosim a da me ubiješ neznam u kojoj to radi jer kako sam ručke okrenuo sve mi se izmiješalo.tak se naviknuo da radim sa onim polugama i sad okrenem sve i .ebiga sve mi naopako.
trudim se da mi se kardan brže vrti a mtk sporije jer piči ko lud u brzoj nemogu ga ni stići.
a inače kosim ni sa pola gasa jer nema potrebe. danas ako nebude kiše opet ću malo kositi i poslikati rezultate rada.
evo nadam se da sam odgovorio na sva pitanja.
rado prihvatam sugestije o riješavanju bočnog nagibanja. naravno kad napravim detaljne snimke