da vidio sam to pa pretpostavljam da je to za sadnju tikava (bundeva) kako je rekao seljačić, a ako se mogu sijati bundeve tada se mogu sijati sa time i lubenice
nije razlika u zrnu nego razmaku sadnje sve su slične a koliko vidim sa te strane je osovina sa udubljenim rupama
e druškane dobro ti je ovo pitanje ali je previše za mene odjednom.ali odgovor je brz.NEMAM POJMA jer se još učim,ima ručica više nego moj pinz a ja se smijem drugima kad voze moj pinz pa neznaju ušaltati :?
neznam Bogami,učim još.danas nisam imo vremena jer sam tek stigo kući,potrošio bocu wd 40 na kosu i na sijačicu i to je bilo sve.ovih dana ću se više pozabaviti sa mtk pa ću vas još daviti pitanjima,u to budite sigurni
evo,da ti ja pokušam malo objasniti te famozne ručkice..
to ti je kao da voziš ruski traktor,ručkica ko u priči...:lol:
1.-ona ti je za brzine i idu ti:mjenjač skroz naprijed ti je rikverc,pa onda je ler,pa prva,pa opet ler i na kraju druga...
2.-ona služi za ukapčanje špere,koja je u tvom slučaju sigurno ukopčana,ja sam svoju svezao špagom (vidi strelicu) pošto mi se u radu znala sama ukopčati usljed vibracija....
3.-ona je za ukapčanje donjeg kardana,kada povučeš skroz k sebi onda je sinhroniziran sa mjenjačem,u srednjem položaju ima 575 okr/min.,a skroz prema naprijed ima 934 okr/min....
4.-ona je za brze i spore brzine,prema naprijed ručica su spore a k tebi ručica su brze..
5.-nju kada povučes k sebi možeš zamicati ručke lijevo-desno,kako ti odgovara...
kada staviš ručicu 1 i 4 u ler,onda imaš pogon preko kardana i mjenjaš brzine ručicom 3,ali obavezno ona dvije ručkice stavi u ler...
kada ručicu 3 povučeš skroz prema sebi(na treći zub),onda ti je donji kardan sinhroniziran s mjenjačem i imaš 4x4 pogon,...znači,koliko ti se brzo okreću kotači toliko ti se brzo vrti kardan..
NEMOJ utomar ubaci raznu sjemensku robu pa poslikaj što se dešava , ali ne očekuj da radi točno kao pneumatska da se ne razočarš jer je to ipak jednostavan srtojčić !
kao prvo pokušao sam da ne citiram tvoju fotku ali od silnih podataka nisam ni znao šta da izbrišem
uhghhhhhhhhh ovo mi je pomoglo i to puno,tojest tek će mi pomoći jer sad kužim negdje oko 10 posto pošto je jeoš rano.odoh ovo siprintati pa zaljepiti na mtk da imam uvijek pred očima.
ljudi da nije ovo helikopter a mi mislimo da je mtk????
Hvala ti bez zeze,jer ovako nestoji ni u knjizi opisano.bogami si debelo piće zaslužio.:supz:
ma nema zime,budemo popili,glavno da je tebi malo jasnije
ako još negdje zapne,slobodno pitaj,tu sam da pomognem ako mogu...
evo šta me je bunilo ja i nisam imo ručice broj 2.tojest bila je tu ali ne na mtk-u.
pa mislim da ti je to solidno...Po mjeri sa fićinim felgama okrenutim normalno na produžetak dobijem nekih 70ak cm širine gaženja(vanjske mjere
mislim da ti nisu potrebni,dosta je i sam specijal težak,i tak kad natovariš punu prikolicu ima dovoljno tereta...NA jednim od slika sam stavio i tegove koji bi došli u obzir ali nisam baš siguran da će mi ikad trebati.Šta vi mislite ovo sa tegovima.
čak sam morao tražiti duže jer su mi neki bili prekratki,držali su samo par ganga....@mtd nisu li tebi smetali ono vijsi na prikolici koji drže bubanj kad si stavio fićine felge na prikolicu?
NEMOJ utomar ubaci raznu sjemensku robu pa poslikaj što se dešava , ali ne očekuj da radi točno kao pneumatska da se ne razočarš jer je to ipak jednostavan srtojčić !
Jesi možda probao u desnu posudu staviti grah ???
Ruda se slabo vidi pa je teško i komentirati , pumpu je u svakom slućaju dobro servisirati prije sezone ali ako ne misliš ništa mjenjati ili nemožeš nabeviti orđiđio membrane onda bolje ne dirati jer ako rastaviš možda više sa stariim djelovima neće funkcionirati , a oni željezni kotaći mislim da ti neće biti od velike koristi jer će se prvom prilikom zaštopari i dalje ćeš raditi kao sa ćelavim gumama
ps čija je prozvodnja pumpe ?
jal zna neko čemu služi ova mazalica na rudi prikolice? ja pumpam mast a sve izlazi van,odvrnem je a dole nema ništa osim metala.:scratch
drugo pitanje:
ova pumpa na prskalici jel treba to otvoriti?pregledati? itd..
[
pa služi ti za podmazivanje pošto je dio rude gdje se kači okretan,doduše ne jako ali ima mali kut..
kad počme izlazit mast znači da je ima dovoljno..