seljačić
Aktivni član
- Tu od
- 8 Velj 2009
- Poruka
- 2,154
Lijepo je sve to , radišan si ali da bi se sve to zalilo trebaju ozbiljne kolićine vode a to dovoziti svakodnevno u karnisterima i nije neko rješenje ali polako kako se može tako će se radti sretno u navodnjavanju makar i rućnom ali za ovu godinu valjda je kraj pa biće valjda i te kiše artyman:[/QUOTE]imam 180 stabala stare šljive koja još rađa,ove godine me mraz ukpao ali šta je tu je. nije mi bitna količina,ali nevolim vidjeti da mi se voćke pate radi manjka vode,a t je ove godine slučaj.nisam prskao niti ću prskati sa kojekakvim preparatima,bacam stajnjak u jesen kad počnu kiše,okrečim stabla i to je to.naravno pilam polomljene ogranke i divlje izdanke. imam puno mladica za popunjavanje redova jer ove domaće šljive nema kod nas za kupiti na rasadnicima,nešto sam kalemim i uživam u svemu tome,
no vodu moram riješiti,jer mladi voćnjak sa jabukama i kruškama treba vode,a kad to riješim biće vode i za stare šljive.
u proljeće nabavljam tri do 5 košnica pčela pa neka uživaju u voću,a okolo ima lipe,bagrema,divljih trešanja itd...
ova godina je minula što se tiče plodova i oborina.na dnu voćnjaka je to mjesto sa vodom pa ćemo tu i kopati.kad je sad ima onda će je biti još koju godinu,inače se tu brljugaju divlje svinje...