Ima tu ziher 2 metara , ne uzimaj pod više
Ček malo, kaj nije to platio ovaj ispred tebe , ne mogu 2 x naplatiti ista drva?
ne.uplatiš ono što izvezeš iz šume.ono što ostane trune po šumi ako neko nepokupi kao ja,ako pokupi plati to po nižoj cijeni.
U neku ruku pošteno ali ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, pošteno bi bilo da onaj ko poruši i očisti šumu , znaći da ostaje samo granje koje je za paliti ( negdje i pale ) ili ostane trunuti a ovako neko pobere kvalitetno deblo a ostane nered i ako je neko normalno mjesto neko će i pokupiti ostatke a ako je nepristupaćno ostaje majci prirodi ,,,,,:shock:
kod nas je ''izvala'' besplatna za poštene ljude , to su suva i popadala drva
znači bilo ko može da ode i pita šumara da pokupi ''izvalu'' i on će da mu dozvoli , jedini uslov je da taj koji pita nije nikada krao od šumarije
ja sam skoro nakupio dvije prikolice kao lađe :drinkers:
a kolko se placa po metru kad si sam tako izvuces iz sume.
inace kod nas je metar drva cca +/-250kn.
ajmo rec da ako ukljucimo i gorivo i pice i jelo u cijenu metra pa da je i 15€ po metru to je i dalje itekakva usteda
metar drva košta ko nas oko 35 eura,kupljačina ovisno o kvaliteti između 5 i 7,5 eura mo kubiku.
Kad kažemo metar mislimo na prostorni metar složenih cjepanica 1 m dužine
1 kubični metar ima oko 1.4 metara cijepanica
kubiku ili metru ?
Ja bi to malo drugačije , opširnije formulirao , to jer riječnik koji se korist u šumarstvu
Kad kažemo metar mislimo na prostorni metar složenih cjepanica 1 m dužine , sa ovim djelom se slažem ali ovo 1 kubični metar ima oko 1.4 metara cijepanica bi rekao ovako , kubični metar je mjerilo za trupce , i dugometrično drvo , a kada se to drvo iskala u zavisnosti od debljine drveta i veličine kalanja ispadne 1,3 - 1,4 prostorna metra drva , jer u stvari istina je da je m kvadratni i kubik u matematici isti volumen
ih , koliko vas ima , to dva bušmana riješe za pola dana s lukom i strijelom