• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Selska kola (gumenjak)

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
a znaš kak se zove onaj komad kaj ide u V na svoru, na zadnjem štelju?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
jes, imam platon na njima...praktičnije mi je za bale i lukove za plastenike...kiperica mi je kratka za to...
pukla mi je svora neki dan, danas sam ih rasturio i idem tražit jedno dobro ravno drvo u šumu...dužina 4 m, promjer oko 10 cm...
primjetil sam nedostatak na tvojoj svori, nije dobro okovana...na početku (tam di ide oplen) mora imati po dužini skoro metar flaha s gornje i donje strane, da lakše kliže po onom okruglom metalnom dijelu...
i moj prvi oplen nije fiksiran kao tvoj s onim dvjema šipkama, nego je slobodan, drže ga gredice od platona...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Skužil sam i ja da nema flaha, ali opet ko da opće ona ne stružje po onom metalu dole, neznam zakaj al je tak.
A kak buš onda stesal to drevo za sforu.?
I zakaj nije železna dobra?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
železna svora za železna kola...drvena svora za drvena kola...
drvena kola su bazirana na gibljivosti, a željezna svora bi to spriječila...
nebi se niš dogodilo na cesti, ali po jamama i kolotečinama bi bilo nepredviđenih situacija....
za svoru bum našal približan promjer, ogulil i prilagodil kaj treba...zbušil rupe i deri...sušilo se bu na kolima... 🤭
staru svoru bum raskoval, i zakoval to na novu...imam sreće kaj sam bil dobar s kovačem, pa sam nešto i vidio....

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Daj sutra koju sliku kola onda da vidimo 😉
Je meni trebaju kola za šumu i cestu, onda najbolje da ostane ova drvena. 🙂🍺🍻

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
jes, imam platon na njima...praktičnije mi je za bale i lukove za plastenike...kiperica mi je kratka za to...
pukla mi je svora neki dan, danas sam ih rasturio i idem tražit jedno dobro ravno drvo u šumu...dužina 4 m, promjer oko 10 cm...
primjetil sam nedostatak na tvojoj svori, nije dobro okovana...na početku (tam di ide oplen) mora imati po dužini skoro metar flaha s gornje i donje strane, da lakše kliže po onom okruglom metalnom dijelu...
i moj prvi oplen nije fiksiran kao tvoj s onim dvjema šipkama, nego je slobodan, drže ga gredice od platona...
kolega Darijus zbog čega je pukla svora? Da li zbog trulosti, dotrajalosti drveta ili je razlog neki drugi?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja se od jutra hebem sa ovim komadaom, posla imam stim da je pitanje opće ak bum ovo leto gotovo sa kolima, ovo je muka Isusova za raskopati, ajde nekak jesam, ali kak bum sve to zatukel nazat nemam pojma, i kad.
Da mi neko plaća da to nekom delam nema šanse, nema tih penez.

Ni sam nisam svjestan kaj me snašlo.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa bum, ali ak sve zamjensko stavim od djelova to više nije to, kola buju zgubila ima kola.

Isto kak me ovi čavli zabrinjavaju de bum takve nabavil, nemam pojma, to moram iti nekome ko konje potkiva ak ima kaj slično🤭

Najnoviji postovi

Na vrh