ok, ako kopa i usitnjava zemlju to mi je dovoljnoTo je u osnovi kopačica (motokopačica), noževi na pogonskoj osovini okreću se od 125 o/min. Znači da to nikako ne može biti freza, a isto tako ne može frezati (nego kopati i usitnjavati zemlju).
Dok freza se vrti puno brže (najmanje 10 puta brže).
To su osnovne razlike i dva različita alata.
Druga osnovna razlika je, motokopačica nema diferencijal, a mtk (npr. Labin ima).
E sad za koje poslove bi ti trebao mtk , i koji opseg posla u transportu a koliki u obradi tla?
hvala, kupio sam u međuvremenu onaj SEP 132... trenutno rješavam papire za registraciju još uvijek, boli me glava od birokracije, nisu normalni....
mozes ako zelis, a meni bi bilo poželjno da ga registriram... tj u mom slučaju je mtk sa kardanskom prikolicom, koji je uredno bio registriran prije, i ima reg. tablicu, ali se u sustavu vodi kao priključno vozilo (jer se to tad očito tako registriralo, ima više takvih slučajeva kod mene) a sada bi se trebao vodit kao radni stroj... i STP/CVH mi radi probleme da dokažem vlasništvo, a račune o kupnji iz 1989 naravno da nemam.. imam samo garancijske listove uredno ovjerene i potpisane (sa jasno naznačenim serijskim brojevima motora i prikolice) od trgovine gdje je tad kupljeno, korisničke upute i tehničke podatke mtk i prikolice i naravno hrvatsku prometnu dozvolu s hr tablicom....Pa zar se i MTK mora registrirati?
zaista neznam, pa ću pitati: jel to oprema koja mora biti od istog proizvođača motokultivatore ili je univerzalno i odgovara više manje na sve?Prepostavljam da ima funkciju ko i na labincu,da goni pumpu,za vodu,kalač itd...