Stjepan2000
Član
- Tu od
- 3 Ruj 2020
- Poruka
- 71
Pa vidi koliko košta nova Becker aeromat, novi Olt i novi Nodet.. Ja sam polovnu x Becker kupio 90 te, na njoj sam napravio kompletan servis zamjene gumenih crijeva i gumenih brtvi i farbanje. Na godinu kupujem par novih guma, jer su na njoj već 30 godina original michelinke sa neistrošenim ripnama ali je sa strane guma sva raspucana od godinaaaa.... Ta sijačica je sijala kukuruz na frezom pripremljenu zemlju u 3 brzohodnoj na Imt 549.......Ostavlja i oltove i imt i nodete iza sebe😂... I da, nije na prodaju.....Becker je dosta povoljniji od recimo monosema, olta, nodeta što je na njima toliko lošije osim što mora dihtati poklopac i ploče su skuplje ?
Gdje si nabavio brtvene gume?Pa vidi koliko košta nova Becker aeromat, novi Olt i novi Nodet.. Ja sam polovnu x Becker kupio 90 te, na njoj sam napravio kompletan servis zamjene gumenih crijeva i gumenih brtvi i farbanje. Na godinu kupujem par novih guma, jer su na njoj već 30 godina original michelinke sa neistrošenim ripnama ali je sa strane guma sva raspucana od godinaaaa.... Ta sijačica je sijala kukuruz na frezom pripremljenu zemlju u 3 brzohodnoj na Imt 549.......Ostavlja i oltove i imt i nodete iza sebe😂... I da, nije na prodaju.....
90 ih godina se s pneumatskom sijao samo kukuruz..danas se sije svašta..bučine koštice,soja,suncokret,grah..Volio bih čuti kako to sije BeckerPa vidi koliko košta nova Becker aeromat, novi Olt i novi Nodet.. Ja sam polovnu x Becker kupio 90 te, na njoj sam napravio kompletan servis zamjene gumenih crijeva i gumenih brtvi i farbanje. Na godinu kupujem par novih guma, jer su na njoj već 30 godina original michelinke sa neistrošenim ripnama ali je sa strane guma sva raspucana od godinaaaa.... Ta sijačica je sijala kukuruz na frezom pripremljenu zemlju u 3 brzohodnoj na Imt 549.......Ostavlja i oltove i imt i nodete iza sebe😂... I da, nije na prodaju.....
Zaboravio si nabrojat lubenice i dinje...... Ovo je ipak tema Sijačice za kukuruz. Naravno da smo u trećem mileniju ali je naravno da sijačica namijenjena u prvom redu sijanja kukuruza nema jednaku efikasnost za sijanje drugih vrsta sjemena..... Ajde da malo serem, po tvome bi sijačica pneumatska Becker trebala moći sijati uz kukuruz i recimo npr... pšenicu, raž. djetelinu.......90 ih godina se s pneumatskom sijao samo kukuruz..danas se sije svašta..bučine koštice,soja,suncokret,grah..Volio bih čuti kako to sije Becker
2 Gaspardo ne vrijede ko 1 Becker.... A ti preporučuj nekome drugome.. svoje preporuke...... Moja Beckerica dobija 2 nove gume i pičit će još 30 godina a onda odlazi u mirovinu, to nijedna Gaspardo ne može odradit.....Bekericu isključivo u jako fino pripremljenu zemlju.
Ako nije fino,loše sije.danas me baš kum zvao,sijali smo s njegovom bekericom,kaže da fali sklopa..prinos na 1ha koliko je na finije pripremljenoj parceli na ral.
Uzet ću u obzir da je kvaliteta zemlje približna s obzirom da su parcele jedna do druge..
I sam sam pljuvao gaspardo jer su ih svi pokupovali,sad znam i zašto..u prosječnim godinama imaju iznadprosječan prinos,u lošim znatno bolji..
Glasam da se makneš od bekerice,jedna alu dizna ti košta 800 tinjak kuna.
Dijelovi je teže naći,nije nekoguće,ali u sjetvi želiš imati dio dostupan odmah,a ne da 2-3 dana obilaziš dućane i imaju sličan,ali ne isti dio..