• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Jel zna netko kak se krecu cijene olt MSK/PSK dvorednih sijacica? Covjece, zasto skrivaju cijene, barem okvirno? Bas sam ljut. Treba slat u svaku firmu upit za cijenu. Jbt kad novi auto kupujes u katalogu vidis cijenu osnovnog modela. Ovi skrivaju cijenu mehanizacije.

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
Ja sam lani ležajeve osovina sam doma napravio, a inače ima u Stupniku Poljo-Joso 01/6588-292

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Jel zna netko kak se krecu cijene olt MSK/PSK dvorednih sijacica? Covjece, zasto skrivaju cijene, barem okvirno? Bas sam ljut. Treba slat u svaku firmu upit za cijenu. Jbt kad novi auto kupujes u katalogu vidis cijenu osnovnog modela. Ovi skrivaju cijenu mehanizacije.
Sad me je sram... Cjenik

Dominik99

Aktivni član
Tu od
22 Lis 2015
Poruka
120
Pozdrav svima, razmisljam o kupnji pneumatske sijačice Becker aeromat A pa me zanima na sto bi trebao obratiti paznju prilikom kupovine i jel ima dijelova za nju

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Mislim da trenutno svi razmišljaju o berbi a ne sjetvi tak da buš malo pričekal sa savjetima 😅

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Pozdrav svima, razmisljam o kupnji pneumatske sijačice Becker aeromat A pa me zanima na sto bi trebao obratiti paznju prilikom kupovine i jel ima dijelova za nju
Evo ne budes...

Koliko je meni poznato Becker koristu obrnuti sistem strujanja zraka. Znaci Monosem i PSK koriste vakum da navuku zrno na plocicu te to zrno skida brisac , ali Becker koristi obratno, oni pritiskom zraka istjeruju zrno kada treba. Tako da ti je cijeli sistem pod pritiskom a ne vacumom, pa trebas obratiti puno vise pozora na sve brave. Npr Beckerove kutije za sjeme su pod pritiskom i imaju na poklopcu brtve a kod ostalih sadilica to nije slucaj.

Neki hvale Beckera ja ne kazem da nije bolja ili losija, nego mi se cini sistav kompleksnijim I vise podloznim da negdje popusti pritisak i prestane saditi u odnosu na vakum sistem....

Inace nisam vidio ni jednu u zivo, imamo trenutno Monosem PNU4 1988 uvezenu iz italije i sadi ok.

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Pa prije kupnje, isprobaj sijačicu, stavi sjeme, zatvori kutije, podigni sijačicu od zemlje, uključi kardan, obrtaji na 1200 o motora, ili na manometru oznaka 10-12. Zatim okreneš kotače na sijačici 3-4kruga, pa izbrojiš broj bačenih zrna po svakoj kutiji. I to je to, ako je odstupanje u 2-3 zrna, to je dobro. Ako je odstupanje veće onda to nije to, ima problem sa dihtanjem zraka.....

Dominik99

Aktivni član
Tu od
22 Lis 2015
Poruka
120
To sam se i ja iznenadil da ju može nosit ali bi dobro dosao prednji uteg za svaki slucaj, ali i dala bi se jos primaknut vise traktoru

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh