Trebam savjet u vezi olt psk2.Na plocama za zrno dok je u radu nece na svaku rupicu da uhvati zrno a trebalo bi jel tako?Zasto?
@Mika..čovjek pita za PSK, a P znači pneumatska- ako ne lovi zrno, ima nekoliko razloga..za kukuruz rupe moraju biti širine 5,5 mm, ploča mora imati sve one zubiće po sebi koji služe za mješanje zrna u kutiji, ak ih nema zrna su sabijena i ne love se na rupe, i treće, ako nemaš dovoljnu snagu usisa, tj neko crijevo probušeno, ili na turbini gdje nema crijeva fali čep.
To sam vec pokusavao.Pored toga sto ponegdje na rupu uhvati po dva zrna idalje proleti i poneka prazna.Skidač viška sjemena stavi na veći broj,otvori poklopac da vidiš pločicu i lagano okreći točak i skidač podešavaj sve dok ne bude na svakoj rupi zrno.
@Mika..čovjek pita za PSK, a P znači pneumatska- ako ne lovi zrno, ima nekoliko razloga..za kukuruz rupe moraju biti širine 5,5 mm, ploča mora imati sve one zubiće po sebi koji služe za mješanje zrna u kutiji, ak ih nema zrna su sabijena i ne love se na rupe, i treće, ako nemaš dovoljnu snagu usisa, tj neko crijevo probušeno, ili na turbini gdje nema crijeva fali čep.
Evo rezultata MSK i plosnatog zrna, o čemu sam prethodno govorio:
Evo rezultata MSK i plosnatog zrna, o čemu sam prethodno govorio: