Mašina je u transportnom položaju i zato Mane ne može dobiti dubinu. Onaj flah koji sam zaokružio treba zaokrenuti i cijela baterija se spusti u radni položaj. Imam isto takvu, malo noviju, sa plastičnim spremnicima i iza su metalni kotači. Ranije sam sijao sa IMTovom 4 rednom mehaničkom, a šta da velim, sijala je dobro dok se potrefi kalibrirano sjeme i oni cilindri što nose zrno.Lani sam posijao i poslikao za Njuškalo i adio Mare. U Agropozitivi sam kupio Monosem PNU, sredio sam mehanizme za gnojivo i mikrogranule da rade kako treba, i sad smo posijali s njom 50 jutara kukuruza. Mašina je jednostavna, Francuzi su mislili na svaku sitnicu da pojednostave, osim mijenjanja razmaka, tu im ***** mater kad treba podešavati na 19 cm, u pitanju su najveći lančanici a prostora je malo. Tu je IMT sa svojim Nortonom od 10 zupčanika bio mila majka za podešavanje. Sad čekam istinu, počeli smo sijati prošlu srijedu 22.04., na prvim parcelama je počela nicati pa budem za koji dan vidio rezultat, tj istinu.