matija754dt
Član
- Tu od
- 5 Pro 2011
- Poruka
- 137
možda Jakopic iz lonjice
zvao sam ga al moram cekat 2-3 tjedna da naruci a nisu kao ovi
možda Jakopic iz lonjice
Ma da, isti su to silokombajni. Kako si polomio taj kruzni noz, mora da je upalo nesto jako, metalno? Evo i slike moje kombinacije
http://www.mojalbum.com/vetmed/sip-silo-90d/foto/20016836
noz je vec bio dosta poderan pa je komad puko vidi se na onoj slici da vali jedan komad i onda su preski jedan preko drugoga pa su pucali.. bas sam sad isao kod rizmana u male zdence i gledali po katalogu i sve djelovi isti i narucio onda od sipa 90 nozeve
potinger se ne može porediti sa mengelom, ja imam samoutovarku mengele i isto je vrhunska marka, ali naravno, postoje dijelovi koji se brže troše, kao lanci, ležaji, noževi, na to treba obratiti pažnju, e sad ko uspije kupiti bolje očuvan situacija je jasna,
mex II je sigurno 10 puta vise pozeo od mengele jer su u mengele jos orginalni nozevi a gdje ima taj osigurac koji mi nije nikad puko kad ga preopteretim ma kolko iso brzo a kombaj je rasklopljen odma posle kupovine prije 2-3 mjeseca i pregledan i samo jedan lezaj otiso a ove pomenute piksne su vec izhabane i do iduce godina idu nove ima jos nesto sitno da se uradi i to ce bit za ovu godinu a sumnjam da mi je cak i traktor prejak za kombaj jer ga nikad nije uspio zagusit a gubi samo po 50 100 obrtaja maximalno kad zanjem i nije bilo nikad da mu nemogu podic obrtaje a zanima me kako se lanci kupuju dali od onog komada il na metar kako vec to ide na ovim svim pise rex germanyTi si kupio polovan silokombajn koji je, prije nego što je tebi dospio u ruke, sasjekao Boga pitaj koliko. Možda i tri puta više nego taj MEX II koji si imao prije. To što su ti pucali lanci ne znači da je kombajn loše kvalitete nego da ga ti nisi pažljivo pregledao i pripremio prije sezone.
Imam Mengele MB 290 već više godina i jedino što je pucalo na njemu je osigurač, kad ga preopteretim... Al sam odmah kad sam ga kupio sve rastavio i kod tokara napravio sve nove piksne i sredio sve što je bilo loše. Sad je samo: naoštri, podmaži i tjeraj...
Sad kad si završio sezonu pregledaj sve valjke, ležajeve i piksne dali negdje ima lufta i odmah to sređuj... Obrati pažnju na one "ruke" što drže gornje valjke a zatežu ih opruge. One obično najviše imaju lufta! Ako šta zapne samo pitaj...
pottinger je dosta masivniji i jaci kombaj jest da ne voli travu al to se rijesi sa nekim cijevima sto sam gledo da je jedan uradio i mengele radi bez greske al najvjerovatnije da sam ja bio corava musterija i da mengele ide na sminkanje pa na prodaju da izvucem svoje pare i onda cu probat neki pz il dfdobro, nijemac je i jedan idrugi, znači ne može biti loš, ali mislim da su mengelovi strojevi zaista urađeni bez greške, barem koliko ja znam i s kojima sam radio, ali često ih upoređuju ljudi koji imaju iskustva i s jednim i drugim, znamo da se potinger ne snalazi u travi, dok mengele nema s tim problema, teži su ( u istoj klasi), i složenije su izvedbe, ali opet iskustva su različita
Jesi kad radio s jednim i drugim? MB 290 silira sirak bez problema, čak i gdje ima jako puno trave, dok Pottinger ni slabije kukuruze nemože uzimati kako treba.Jedino gdje je Mengele u prednosti spram Pottingera je brzina.pottinger je malo sporiji u radu od mengele..Al u ostalom nije sigurno mengele bolji.
Jesi ga sad kupio? Čestitam i da te dugo i bez problema služi!! artyman: Može li koja slika?Ima li neko silokombajn internacional,zanimaju me njegove osobine i iskustva vlasnika.Ja imam internacional 530 ali još s njim nisam bio na parceli.
MB 200, 220, 280, 290 su sa diskom dok je MB 350 Turbo sa dobošem. Zato je kod ovih prvih lanac a kod MB 350 kardan, razlika je u načinu rada. A nije lanac loš samo traži redovno podmazivanje. Kod MB 290 je dvoredni lanac i ima samostalno kontinuirano podmazitanje u toku rada i nema nikakvih problema s njim.Mengele treba kupiti s kardanskim prijenosom straga, kak ima MB 350 turbo, to je zakon i točka, ovaj pogonski lanac tima MB200 ili MB220 zna stvarati probleme. Meni je također mengele vrh što se tiće polovnog silokombajna. Model MB350Turbo
Da kupujem novi, uzeo bi JF Stoll dvoredni vučeni sa adapterom za travu
Ovdje ti je osigurač:mex II je sigurno 10 puta vise pozeo od mengele jer su u mengele jos orginalni nozevi a gdje ima taj osigurac koji mi nije nikad puko kad ga preopteretim ma kolko iso brzo a kombaj je rasklopljen odma posle kupovine prije 2-3 mjeseca i pregledan i samo jedan lezaj otiso a ove pomenute piksne su vec izhabane i do iduce godina idu nove ima jos nesto sitno da se uradi i to ce bit za ovu godinu a sumnjam da mi je cak i traktor prejak za kombaj jer ga nikad nije uspio zagusit a gubi samo po 50 100 obrtaja maximalno kad zanjem i nije bilo nikad da mu nemogu podic obrtaje a zanima me kako se lanci kupuju dali od onog komada il na metar kako vec to ide na ovim svim pise rex germany
Na mom MB220 je kardan nazad, a ne lanac. Ja sam sa svojim zadovoljan samo bi uzeo veci pa ne znam dal 290 ili 350 da uzmem.