Jesi kad radio s jednim i drugim? MB 290 silira sirak bez problema, čak i gdje ima jako puno trave, dok Pottinger ni slabije kukuruze nemože uzimati kako treba.
Radio sam sa Pottingerom i zamjenio ga za Mengele i preporodio se!
Imo sam ga oko 6 godina i ja sam se preporodio al je po meni pottinger jace konstrukcije a kod mene nije imo problema s manjim kukuruzom nakon promjene guma na uvlacenju
[/QUOTE]MB 200, 220, 280, 290 su sa diskom dok je MB 350 Turbo sa dobošem. Zato je kod ovih prvih lanac a kod MB 350 kardan, razlika je u načinu rada. A nije lanac loš samo traži redovno podmazivanje. Kod MB 290 je dvoredni lanac i ima samostalno kontinuirano podmazitanje u toku rada i nema nikakvih problema s njim.[/QUOTE]
isti slucaj kao i kod mb 280 dvoredni lanac i podmazivanje kontinuirano
[/QUOTE]Ovdje ti je osigurač:
Uploaded with
ImageShack.us[/QUOTE]
tu jelde idu ko dva mala klina sa dvije strane i preko poklopcic tako je bilo kad sam skido al mi nije nikad puko a lanci su mi svi pucali osim ovog kod ovog osiguraca cak i ovaj sto pokrece valjke za odsijecanje
[/QUOTE]Lanac kupuješ na metar.
Čini mi se da si prije početka pregledao ležajeve i piksne ali izgleda da nisi dovoljno obratio pažnje na lance, a oni su najviše opterećeni.
Kojim traktorom siliraš, koliko je KS? [/QUOTE]
sta mislis kolko mi treba evropljana da zamijenim sve lance da ubacim nove piksne idu nove lezajevi na " nozevima" su dobili malo lufta ide promjena 40 €dvoredni i 10 € jednoredni a traktor je 85 ks turbo motor 4156 ccm (ako ti sta znace )
EDIT ovaj internacional mi lici dosta na pottingera