mislim da služi kao neka drobilica za zrno protusiječka imam i ja to claas juaguaru 25 al su u boljem stanju jel je ta tvoja vezana na nož ili se može posebno odšrafit
Da je protusječka nebi bila montirana na nož, :scratch neznam čemu služe ovi limovi...
Zrno se inače drobi uz pomoć lopatica ventilatora i nazubljene ploče koja se nalazi ispod rotora.
evo mene opet taj kontra noz mijenjas tako sto odvrnes ona dva sarafa kljuc 24 dakljunovi kombaja padnu na zemljuonda ces vidjet 2 sarafa mislim kljuc 19 al prije toga ima nesto kao kajla iznad desne strane (Kad gledas otpozadi) i to odvrnes jedan saraf i izvuces prema gore i samo prekrenes noz ili eventualno to naostris tako je bilo kod mex 2 valjda je slicnoLjudi kako se okrece ovdje kontra noz morali ici popola ili ima drugi nacin?http://www.imagebam.com/image/7cda31214613744
evo mene opet taj kontra noz mijenjas tako sto odvrnes ona dva sarafa kljuc 24 dakljunovi kombaja padnu na zemljuonda ces vidjet 2 sarafa mislim kljuc 19 al prije toga ima nesto kao kajla iznad desne strane (Kad gledas otpozadi) i to odvrnes jedan saraf i izvuces prema gore i samo prekrenes noz ili eventualno to naostris tako je bilo kod mex 2 valjda je slicno
Koji traktor bi tero taj silokombajn,i dali si gledo neke druge silokombajne osim pottingera?
Vidio sam pottingerov silokombajn mex 2 i dosta mi se čini masivnim i teškim,neka se priključe oni forumaši koji ga imaju ili koji su radili sa njim. Gledaj si neki PZ 80 silokombajn,njega tjeraju sa traktorima 60ks,ja sam radio sa imt 558 i pz 80 i ide u 2 sporohodnoj brzini,a u 3 ide samo kada je kukuruz loša. Recimo ja imam mengele mb220 i on ti nije puno masivan,teram ga sa traktorom 85ks i ide lagano,nisam ga terao sa manjim traktorom 53ks ali planiram nagodinu.
Evo kako izgleda kombajn kojeg posjedujem i sa kojim sam radio ovo ljeto http://www.pik.ba/artikal/2072401/silazer-zmaj-310/. Isao sam trecom sporom dok prikolica ne bude bas puna pa pocne dizati traktor, e onda idem drugom sporom. Citao sam na nekom forumu da je tezak nekih 650-700kg. MEX2 vidjam cesto u radu u kombinaciji sa Fiatom 500dt Special 50konja i ne djeluje mi da se muci Fiat, pa bi zato htjeo da cujem misljenja kolega sa foruma, pogotovo onih koji imaju iskustva sa MEX2 ili MEX1
MEX I je puno lakši i manji od MEX II i njega možeš bez problema tjerati sa svojim traktorom. Taj silokombajn je lagan za nositi i za tjerati, sitno siječe i jako dobro drobi zrno. Imao sam ga prije nekoliko godina al mi je bio malen pa sam sam uzeo Mengele MB 290.