Dali si kad radio sa mengelom bilo kojim brojem i dal si vozio jednoosovinku (8 m3) za sobom ,a da ne govorimo o kvaliteti sječke-mi smo to radili 20 god.( sa mengelom mb 200 i fendtom 108ls po bregovima )!!! Sip je smeće od materijala i izvedbe!!!! radije 20 god. stari made in Germany nego dva nova susjedna...!!!
Nisam radio sa mengelom ali mi se ne sviđaju i vukao sam za njim dvosovinku 10 tona.... za Zetorom 6245 i ide ko lud 3,4 spora i goni...Dali si kad radio sa mengelom bilo kojim brojem i dal si vozio jednoosovinku (8 m3) za sobom ,a da ne govorimo o kvaliteti sječke-mi smo to radili 20 god.( sa mengelom mb 200 i fendtom 108ls po bregovima )!!! Sip je smeće od materijala i izvedbe!!!! radije 20 god. stari made in Germany nego dva nova susjedna...!
Na tvom mjestu ja bi uzeo za površinu koju siliraš mengele mb 290 i miran si dugo vremena pogotovo što se tiće kvalitete silaže....(govorim to iz višegodišnjeg iskustva rada sa takvim silokombajnima...)
Nisam radio sa mengelom ali mi se ne sviđaju i vukao sam za njim dvosovinku 10 tona.... za Zetorom 6245 i ide ko lud 3,4 spora i goni...
Ne sviđa ti se mengele ,a nisi radio sa njim....!? Vukao si takvu prikolicu po ravnici , zakopčaj jednoosovinku (za gnoj) 8 m3 i probaj kod mene pa budeš videl kak bude išlo ! U blizini ima dosta sipovih silokombajna ali niti jedan ne pravi sitnu sječku za razliku od pz 80-čija je sip kopija (koji ima 4 valjka za uvlačenje i pritiskanje mase) radi puno bolju sječku! Oba dva silokombajna se dosta lako tjeraju (lakše od mengela) i po kilaži su laganiji- to su im jedine prednosti ,ALI prije dvije godine 2 su se razletjela u istom selu (nema tu popravka) ,a kad se meni desila "havarija" sa mengelom (prije 9 godina) da je prikolica (vučena odostraga) zapela na okretanju u turbinu- jedan nož je uhvatio lim ispred brusa,pogonski kardan smotao se kao uže....najzanimljivije i najnevjerojatnije-izvadili nož i lim poravnali ga na utegu traktora,posudili drugi kardan i dalje silirali!!!
Kod mene je brdovito po brdu sam vukao... i Ja sa svojim Sipom zadovoljan...
Za zetora 6245 silokombajn i prikolica 10m3 po bregovitom terenu je puno previše! Silokombajn mu je već dosta a kamoli još prikolica 10m3- to je više mučenje, a ne siliranje! na jedan red 70< ks !
Na Pz kontra nož mora biti skroz do malih zubića tako da klize po njemu (to im je mana)-puno bolja verzija je na novijim modelima koji imaju dva tanjura tu nema štopanja!
Ja sa svojim mengelom također zadovoljan!
Za zetora 6245 silokombajn i prikolica 10m3 po bregovitom terenu je puno previše! Silokombajn mu je već dosta a kamoli još prikolica 10m3- to je više mučenje, a ne siliranje! na jedan red 70< ks !
Na Pz kontra nož mora biti skroz do malih zubića tako da klize po njemu (to im je mana)-puno bolja verzija je na novijim modelima koji imaju dva tanjura tu nema štopanja!
Ja sa svojim mengelom također zadovoljan!
Malo sam se zezao neznam koliko je trpano u tu dvosovinku ali to su radili prije 15 godina i rijetko po ravnu.... Sad vučem za tim silokombajnom prikolicu 3 tone majevicu s nastavcima dok ne obiđem cijelu njivu
Stalno vučeš ili samo dok nema dosta mjesta za drugi traktor bolje vuči sa drugim traktorom pogotovo ako ponekad se traktor diže i pod kombajom a u dol silira u ler gasu takva ti kod mene brda znaju biti :lol:
Vučem samo toliko dok se ne napravi mjesta za drugi traktor i kod mene se dešavalo ako se prikolica dobro natrpa a brdo je traktor ostane na zadnjim kotačima :lol:
http://www.pik.ba/artikal/5167365/6-redni-samohodni-kombajn-za-kokuruz/
kome li ce ga prodat u bosni da mi je znat
http://www.pik.ba/artikal/5167365/6-redni-samohodni-kombajn-za-kokuruz/
kome li ce ga prodat u bosni da mi je znat
zato sto se u bosni proizvede toliko silaznog kukuruza da bi ovaj mogo sve posilirat za cca 20 dana.a sto mislis da ga nece prodat u bosni
zato sto se u bosni proizvede toliko silaznog kukuruza da bi ovaj mogo sve posilirat za cca 20 dana.
Očigledno nisi čuo za "Farmaland" i "Sladolevića" :lol: