• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SILOKOMBAJN

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
sa sajma u osijek,,,strasan je 8)

claas jaguar
Slika062.jpg

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ja imam doma silokombajn Pootinger mex 2k ...morem reci da je jakko dobar i drobi na jako sitno..siliram z masseyom 590 ili hurlimannom.

B

Branimir 105 s

Guest
Je da bar, to je isto bila prezentacija, ovaj tjedan, malo sam kasnio pa ga nisam uslikal u radu, al sam zato stigel na prasetinu i janjetinu :) :) :) . inače imam pottingera mex 2 .

B

Branimir 105 s

Guest
Još nisam siliral pošto sam kukuruze sijal nakon dva otkosa ljulja početkom lipnja i zrno je još poprilično mliječno. planiram kroz 7 do 10 dana, slike svakako.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
ja imam silokombajn mengele MB 280 almi je premal za mf 105ks a prevelik za 560 mislim nije prevelik ide on al moram u sporoj 2. al ide. sad ču kupit mengele MB 350 da mogu s velikim silirata kojeg neču polomit kako sam ovog

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
mario kaže:
S ovim smo mi silirali
Obrisan neispravan link.

čija marka je taj i vidim da je dva re
da kako ide lambo s njim kolko konja?

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
lambo 102 ks, ide bez problema, to ti je VICON MH 90 S TWIN, nije samo moj, to je kombajn od više vlasnika.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Branimir 105 s kaže:
Još nisam siliral pošto sam kukuruze sijal nakon dva otkosa ljulja početkom lipnja i zrno je još poprilično mliječno. planiram kroz 7 do 10 dana, slike svakako.

opa miki ova mi je tehnologija uzgoja ljulja i kukuruza podosta poznata :D bravo majstore :D
a imaš mex 2 isto ko i ja :D bravo majstore :D
a nije tema mrtva, nisam ni ja još silirao jer sam isto u lipnju sadio kukuruze :D

od kud si :?: a predpostavljam da se baviš kravama :D

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
mario kaže:
lambo 102 ks, ide bez problema, to ti je VICON MH 90 S TWIN, nije samo moj, to je kombajn od više vlasnika.
aha a kakov mu je kapacitet dal se štopa i kolko brzo možeš iči i traktor 6 ili 4 cilindra

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Po papirima je kapacitet 49 tona na sat, brzina ovisi o kukuruzu, išli smo 3-6 km/h.
Traktor 6 cilindara.
Kombajn ti je isti kao i jendoredni jedino kaj ima taj dodatak za još jedan red, i kapacitet mu je isti kao i jednorednom, prednost je ta da imaš upola manje prohoda i manja je brzina.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
mario kaže:
Po papirima je kapacitet 49 tona na sat, brzina ovisi o kukuruzu, išli smo 3-6 km/h.
Traktor 6 cilindara.
Kombajn ti je isti kao i jendoredni jedino kaj ima taj dodatak za još jedan red, i kapacitet mu je isti kao i jednorednom, prednost je ta da imaš upola manje prohoda i manja je brzina.

da to istina moram vidjet ako naletim na takvo što možda ču tak nešto i uzet jer mi je ovaj fakat premal za takav traktor da al opet se isplati takvog dvorednog uzet nego jednorednog večeg opet si prije gotov

B

Branimir 105 s

Guest
bogec kaže:
Branimir 105 s kaže:

opa miki ova mi je tehnologija uzgoja ljulja i kukuruza podosta poznata :D bravo majstore :D
a imaš mex 2 isto ko i ja :D bravo majstore :D
a nije tema mrtva, nisam ni ja još silirao jer sam isto u lipnju sadio kukuruze :D

od kud si :?: a predpostavljam da se baviš kravama :D

Doma sam u Koprivničkim Bregima, Podravina, heaven on earth. Da bavim se kravama sad još na malo, al vrlo skoro na veliko.
Bogec, care pa kad ti spavaš :?: :?:, ja u 11 krmim na veliko

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Bobo kaže:
Branimir 105 s kaže:
Bogec, care pa kad ti spavaš :?: :?:

Nisi jedini koji se to pita ;)

ja sam nočna ptica :shock: moje oko uvjek budno pazi na vas :mrgreen: :mrgreen:

ujutro se dižem u pol 5, il 5 kak kad, u štali do 9, onda ostali poslovi na polju il nekaj drugo, u 6 popodne opet u štalu do 9 il 10, pa na forum, pa u štalu.............jako malo spavam, napravim ja sav posao al najgorje mi se diči iz kreveta u jutro, joj da mi je samo 5 minuta još :!:
inače ima to več pola godine, čekam veterinara i sjedim na stepenicama vani, i ja zaspo :shock: veterinar došao obavio sa starim, svi se razišli a ja kad sam se probudio čekam i dalje veterinara :shock: nekad i tak spavam, čak me nije žuljao beton :mrgreen:

branimir kolko imaš krava :?: nadam se da buš aktivni član, a eto ti si na jednim bregima a ja na drugim bregima (bilogora)

A

Alen

Guest
bogec kaže:
ujutro se dižem u pol 5, il 5 kak kad,

Uf...... Meni je problem u 6.30 kad idem na posao a kad sam slobodan onda je moj termin u 8 dizanje.... ;)

P.S. BOGEC.... fali mi prikolica jedna za kuruzu.... Sutra kanim brat a nema dost prikolica....

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Alen kaže:
bogec kaže:
ujutro se dižem u pol 5, il 5 kak kad,

Uf...... Meni je problem u 6.30 kad idem na posao a kad sam slobodan onda je moj termin u 8 dizanje.... ;)

P.S. BOGEC.... fali mi prikolica jedna za kuruzu.... Sutra kanim brat a nema dost prikolica....

moja je kod susjeda tri dana, a danas je puna crijepa, a u srijedu siliram, šta ne kažeš prije, tak da ju nikom ne dajem ak je rezervirana za tebe :!:

ideš ja ni neznam više kak je spavat do 8 :shock: uh a po zimi je gadno, izađem van u pol 5 a ono mrkli mrak, svud tišina :shock: a kaj to je takvi posao :D navikao sam na to :D

Najnoviji postovi

Na vrh