• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SJENAŽA (travna silaža)

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410
Re: Sjenaza (travna silaza)-2009

Ivica, koliko je od prilike bil ljulj velik i koliko bala očekuješ i kad to misliš pobalirat-nedjelju ili :?:

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

ivica super slike...pravi "domači" ljulj...buš se ti nabalirao...i navozio bala... :lol: :lol: :lol: :D :D

I

ivica

Guest

oko 60 cm ,mislim da bi moglo biti i 12 bala po rali ,bumo vidli ,u ned navecer ili u poned dopodne ovisi o vremenu

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

wauu :shock: dobar ljulj..
Kod mene se još nebre nač takvo što...
Jučer je padala kiša pa je lucerna malo legla pa idemo u košnju ubrzo 8)

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

je marko pa mi imamo jako dobra tla...trebaš biti stručnjak da imaš takav ljulj..a to je ivica

I

ivica

Guest

da a jos velim ovaj ljulj je posijan u oranje bez ikakvog umjetnog ,samo redovito gnojenje stajskim ,naravno sad bude isel kan

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410

Matija ne trebaš bit stručnjak več biljci stvoriti idealne uvjete za rast i razvoj, Ivica je vjerovatno navozil podosta gnoja a i sigurno postoji određena rezerva od prijašnjih godina tak da biljka ima dovoljno hrane da bi postigla ovakov rast ;) :!:
Mi smo također gnojili samo s stajskim(lucrenu jer nismo sijali jesenas ljulj, ove godine u planu) :roll:

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442

Evo i kod mene se radi naveliko...jučer i danas pokosili jedno 5 rali, a danas već nešto malo i balirali.

Landini i rotokosa SIP 215

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Ima ta kosa 4 diska šta ne? Dobar posao, dobar

H

Helena

Guest

ili je roto kosa sa gnječilicom . :D

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410

Ako se ne varam to je diskasta rotokosa s 5 diskova, zahvata 2,10 i nema gnjećilicu :!:

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442

gmiža kaže:
Ako se ne varam to je diskasta rotokosa s 5 diskova, zahvata 2,10 i nema gnjećilicu :!:
Bravo gmiža, sjedi, 5! :D :mrgreen:
Evo kose još kad je spavala zimski san u prosincu:

H

halubljan

Guest

pozdrav svima ja sam ovdje novi a i novi sam u poljoprivredi,bavim se uzgojem red anulsa u gorskom kotaru i zasijao sam 6 hektar stočnog grašaka i zobi za sjnažu ali mi se nekako čini da mi je skupo to balirati i omotvati,iz usluge mi traže 120 kuna po bali,ima netko neko drugo riješenje

H

halubljan

Guest

pozdrav svima ja sam ovdje novi a i novi sam u poljoprivredi,bavim se uzgojem red anulsa u gorskom kotaru i zasijao sam 6 hektar stočnog grašaka i zobi za sjnažu ali mi se nekako čini da mi je skupo to balirati i omotvati,iz usluge mi traže 120 kuna po bali,ima netko neko drugo riješenje

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484

ivica kaže:
evo danas sam pokosil prve 4,5 rali ,ovo ja sve moje sjeme i ovaj ljulj jos nije videl umjetnog ,samo gnoj prije oranja
P4240006.jpg

Jel' to turbo deda kosi?

I

ivica

Guest

naravno ,to mi je najiskoristeneiji traktor ,samo ide i ide,
inace na onih 4,5 rali sam dobio 46 bala

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

vidi se kvaliteta MF. ti stari su nepoderivi :D
znači po prosjeku dobio si po 10 bala na rali

tine

Dobro znana faca
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
859

halubljan kaže:

Samoutovarka s nožima i siliraš u silos, ili na hrpu. Imaš i slika na forumu.
Opcija je i silokombajn, a ne vjerujem, da ima neki u tvom kraju s travnim pick-up-om.

H

halubljan

Guest

nema,neznam ima li ko ni samoutovarnu prikolicu sa nozevima

Najnoviji postovi

Na vrh