razmišljam danima o ovome.......postavio pitanje u sijačice za kukuruze, nema odgovora......u temi od grahu, u povrtlarstvu, nema odgovora......
znači, sam moraš probati par varijanti.......bez prepravke, moje je mišljenje da se s njom nemože sijati grah.......
jer, najgušće ti je na oko 13cm, i da staviš crnu ploču s brojem 14......ako se radi o mehaničkoj s plastičnim pločama......i to je rjetko za grah......dobiti ćeš nizak prinos po jutru ili hektaru ili kako već računaš, a puno puno trave.....
preporuka je, koliko sam ja pročitao 50cm razmak redova, te 7 cm razmak u redu......al to neću probati, jer moram sijačicu prepravljati, a MSK olt može minimalno sijati na 65cm razmak redova.....
druga preporuka 70cm razmak reda, ko za kukuruz, te 5cm u redu......za tu varijantu sam se ja odlučio......
pa sam počeo kombinirati s pločama.......sijačica nebaca ujednačeno, negdje malo gušće, negdje razvuče, al mislim da je to sve u granicama tolerancije.......tada se nemože bazirati na 5cm razmak između zrna (jedino da se sije sa PSK).......nego ja sam mjerio broj zrna na 2m......i uspoređivao sam sa brojem zrna koji se bace na 2m kada se sije ručno, u kučice da dobijem približan rezultat......jedna ploča 28-30 sa drugom 30-34......
prijenos je stavljen na 20/8 i ploče su prorezane......budem stavio sliku, u toku dana, kako sam to odradio......