• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Re: Sjetva kukuruza 2009

Evo gledam u pioneer katalogu 2009. i opče ne vidim sortu W05, jel to znači da ga nebude u prodaji il kaj :scratch :scratch , pa to mi je jedan od najboljih hibrida, valjda ga bude za kupit :?:

S

seljaček

Guest

F58 je zakon za stočare za zrno siješ 20.4 bereš 1.9. sa 24% vlage a prinos čist solidan nekih 6t/rali suhog zrna samo što nije za silažu, mala stabljika inače ok najzadovoljniji sam sa njim. ovo drugo je sve kasno zrelo puno vlage a prinos je tek nešto bolji

Ero

Član
Tu od
27 Svi 2008
Poruka
202

Grabik vidim da si pročitao moj tekst i moguće je da je i kukuruz bio zaražen nekom gljivičnom bolesti .Ove godine sam ja kod kuće gazio a sin je na polju radio s silokombajnom pa ni neznam da li je što primjetio a on je mlađi pa ga to toliko nije ni interesiralo. Kod kuće kad ga iskipamo izgledalo mi je dobro i sigurno je dobro nagažen još mogu posumljati da je sloj između prvog i drugog dana rada jer smo radili to dva dana pa je to pokvareno otprilike i na sredini ,moguće je svašta.
No i ja sam htio ove godine Osiječke hibride za silažu ali u dogovoru kućnom je prevladao Pioneer jer ima u našem ataru dosta zlatice pa ni sami neznamo koje ćemo parcele silirati a koje brati beračem.
Ove prošle godine smo namjenili silaži mislim onaj P 12 ali sve se to izokrenulo zbog sjetve Ljulja.Tako ni ove godine vidjet ćemo idemo s opcijom da ga možemo za zrno i za silažu pa kakva bude godina i kakva bude stabljika i sve ostalo.
Zbog toga nesijemo Osiječke hibride jer su u kišnim godinama teški pri sazrijevanju i hoće se kvariti u klipu a s Pioneer hibride takve probleme nisam imao.
Inače smo kod Osijeka u Istočnoj slavoniji gdje su zadnje godine baš bile stresne visokim temperaturama.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276

ŠANANA kaže:
Evo gledam u pioneer katalogu 2009. i opče ne vidim sortu W05, jel to znači da ga nebude u prodaji il kaj :scratch :scratch , pa to mi je jedan od najboljih hibrida, valjda ga bude za kupit :?:

si siguran da dobar katalog gledaš :scratch :blackeye :mrgreen: :lol: 8)
da ove godine ga nema bar ne u katalogu, meni je ostalo nekoliko paketa od prošle godine imam za par rali

ove godine bude m34 klasika
e sad ,nema ni k38 to je grupa 200 koja mi ide po grašku
molim one koji siju rane pioneere da mi vele koji je dobar tj kvalitetan i visok jer če mi ič za silažu, oni koji su sijali tako rane
jer iako ju sijem krajem 5 mjeseca dođe za siliranje u rujnu, što mi je fenomenalno jer onda ide ljulj

e da i nešt sam dobio kws rani par paketa na prezentacijama, pa ču vidt kakvo to bude :roll:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

hehe, veliš i ti odaš po prezentacijama, ja sam baš danas bio na BC-ovoj i dobio poklon paketić neki, promakla mi vreća kukuruza :twisted: , al u petak je pionerova i možda nekaj copne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , nego pital sam kod jakšinića za W05 i veli da ga još nije dobil, što bi značilo da ima još nade za nas, možda ga bude u prodaji, al u manjim količinama, moram biti na oprezu, ak dođe da si mam uzmem jedno par paketa :D :D :D

Dominik

Član
Tu od
11 Lis 2007
Poruka
520

Sve je to relativno što se tiče izbora hibrida. Ovisno kakvu zemlju imate i kakva je mikroklima kod vas. Ja ne uzdižem osječke kao najbolje ( iako sam fanatčni lokalpatriot ) ali je činjenica da na mojim zemljama najbolje uspijevaju. Sijem 499 i 596 i prezadovoljan sam. Imao sam pokus Dekalba ( 4 sorte ) i na istoj njivi Os499. Ista agrotehnika - 499 mi je dao višestruke prinose u odnosu na Dekalb. Jednostavno pašu na mojoj zemlji.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

Dominik kaže:
Sve je to relativno što se tiče izbora hibrida. Ovisno kakvu zemlju imate i kakva je mikroklima kod vas. Ja ne uzdižem osječke kao najbolje ( iako sam fanatčni lokalpatriot ) ali je činjenica da na mojim zemljama najbolje uspijevaju. Sijem 499 i 596 i prezadovoljan sam. Imao sam pokus Dekalba ( 4 sorte ) i na istoj njivi Os499. Ista agrotehnika - 499 mi je dao višestruke prinose u odnosu na Dekalb. Jednostavno pašu na mojoj zemlji.

jel si probal OS 515?

J

John Deere 3650

Guest

ja imam samo jedan hibrid PIONEER PR36R10..........najbolji :D

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

John Deere 3650 kaže:
ja imam samo jedan hibrid PIONEER PR36R10..........najbolji :D
nisi jedini, i ja sijem r10 jedo 30% od svega, stvarno je dobar i za silažu i za zrno, malo ga je teže brati u klipu teško se komušina skida il po domači lužđinjec :mrgreen:

J

John Deere 3650

Guest

mi ga vršimo,a aon doro otpušta vlagu...nikad ne bude preko 23-24%..najzadovoljniji sam sa njim i od osječkih 596

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

Dominik kaže:
jel si probal OS 515?

Nisam iskreno. Dobar??

imal sam ga lani prvi put i pokazal se super,budem ga i ove godine sijal nekoliko rali :mrgreen:

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238

Ja ću kao i svake godine Pionire malene PR37H24, PR36P85 i PR38H67 s KWS sam se razočarao a od bc hibrida sam davnih dana odustao što god vi rekli nemogu se mjerit s Pionirčekom.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Informativno me zanima, a vidim na drugim forumima nisma jedini, komentar, odnosno detalji objavljeni u prosloj emisiji Plodovi zemlje o cijeni sadnje kukuruza od 12-13 tisuca kuna po hektaru. Kako bi otprilike izgledala ta kalkulacija?

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

njihova kalkulacija je moguća ako su uračunali sve "živo" uz osnovno i amortizaciju strojeva, kamate,svoj rad ,najam zemlje možda sam još nešto previdio.moje neko računanje ide do 10000 kuna za hektar

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Ako moras zive love dati 10.000 kn, onda matematika od 12.000 kuna i nije pretjerana, sto mi je, priznajem, na prvi pogled izgledalo. Uz cijenu od 60 lipa po kili to znaci da moras imati prinos od 16 tona/Ha da bi se doslo na nulu

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

evo kak sam ja došel do te cifre 7-20-30 500kg=2900 kuna
urea 300kg= 850
15-15-15 200kg= 800
sjeme 75000 zrna = 970
herbicid = 600
obrada =1000
berba =1000
sušenje 10 tona*140 kuna =1400 to ispadne=9520 kuna
tu očito nema nekih stavki koje bi trebalo pribrojiti ali i ja sam od onih koji ne računaju baš sve jer im je tak pri srcu lakše pa nek me kolege nadopune :D

A

amazone

Guest

Mi ti pretežno sijemp pionir PR37H24 i zadovljni smo snjim..Nije ti vlaga velika.a zrno je dobro.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

breza kaže:
evo kak sam ja došel do te cifre 7-20-30 500kg=2900 kuna
urea 300kg= 850
15-15-15 200kg= 800
sjeme 75000 zrna = 970
herbicid = 600
obrada =1000
berba =1000
sušenje 10 tona*140 kuna =1400 to ispadne=9520 kuna
tu očito nema nekih stavki koje bi trebalo pribrojiti ali i ja sam od onih koji ne računaju baš sve jer im je tak pri srcu lakše pa nek me kolege nadopune :D
po meni ok,sve štima,ali pod uvjetom da ti prskanje uspije od prve,i da ti je zemlja prethodne godine bila prskana totalnim herbicidom,ali to se nemože baš na svim parcelama ostvariti tak da bih ja dodao još koju tisućicu na zaštitu,i od korova,a i od u zadnje vrijeme sve "popularnije" kukuruzne zlatice. :scratch

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh