bogec
Aktivni član
- Tu od
- 16 Stu 2007
- Poruka
- 2,276
Re: Sjetva kukuruza 2009
sedmicu kod 99% seljaka makni jer ju ne meču :!: mnogi smanjuju i 15icu, tako da ostaje urea i kan, to je realno stanje ulaganja kod seljaka, neki više neki čak i manje od toga
a prinos začudo imaju na uštrb plodnosti zemlje, ali ljudima je bitno danas , ne razmišljaju u budučnost :!: :shock:
mike kako prskanje nebi uspjelo od prve, kod mene uvijek uspije, bilo sa radazinom extra, lumaxom il čim več, nema ponavljanja, čak idem sa smanjenom dozom na ha
protiv kukuruzne zlatice nema nigdje u svijetu ni jednog preparata (ako ga netko reklamira kao da je za to, zaboravite)
jedina uspješna mjera protiv zlatice je plodored i samo plodored :!:
kod nas nema prirodnog neprijatelja zlatice a to je parazitske osica kojoj su amerikanci podigli spomenik jer ona jedina uništava zlaticu :!:
Mike kaže:po meni ok,sve štima,ali pod uvjetom da ti prskanje uspije od prve,i da ti je zemlja prethodne godine bila prskana totalnim herbicidom,ali to se nemože baš na svim parcelama ostvariti tak da bih ja dodao još koju tisućicu na zaštitu,i od korova,a i od u zadnje vrijeme sve "popularnije" kukuruzne zlatice. :scratchbreza kaže:evo kak sam ja došel do te cifre 7-20-30 500kg=2900 kuna
urea 300kg= 850
15-15-15 200kg= 800
sjeme 75000 zrna = 970
herbicid = 600
obrada =1000
berba =1000
sušenje 10 tona*140 kuna =1400 to ispadne=9520 kuna
tu očito nema nekih stavki koje bi trebalo pribrojiti ali i ja sam od onih koji ne računaju baš sve jer im je tak pri srcu lakše pa nek me kolege nadopune
sedmicu kod 99% seljaka makni jer ju ne meču :!: mnogi smanjuju i 15icu, tako da ostaje urea i kan, to je realno stanje ulaganja kod seljaka, neki više neki čak i manje od toga
a prinos začudo imaju na uštrb plodnosti zemlje, ali ljudima je bitno danas , ne razmišljaju u budučnost :!: :shock:
mike kako prskanje nebi uspjelo od prve, kod mene uvijek uspije, bilo sa radazinom extra, lumaxom il čim več, nema ponavljanja, čak idem sa smanjenom dozom na ha
protiv kukuruzne zlatice nema nigdje u svijetu ni jednog preparata (ako ga netko reklamira kao da je za to, zaboravite)
jedina uspješna mjera protiv zlatice je plodored i samo plodored :!:
kod nas nema prirodnog neprijatelja zlatice a to je parazitske osica kojoj su amerikanci podigli spomenik jer ona jedina uništava zlaticu :!: