• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
M

manager

Guest
Re: Sjetva kukuruza 2009

ekipa kako ide sjetva kukuruza?jeli zemlja previse suha tj bili malo kise pomoglo?

pozdrav

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238

U dogovoru s gospodinom Vakulom nešto malo je i posijano jučer za sad samo koji hektar.

Eto to će bit prvi pionirčeki za berbu.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Ja sam danas posijao kod djeda prvih 7,5 rali :!: , nije mi se dalo slikati, pa zato nema slika :mrgreen:

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

A zato sam ja poslikal danas prvih 3 rali...jučer gnojnica,danas dopodne rotirano,popodne posijano :mrgreen:
saenjebrodi1.jpg

saenjebrodi2.jpg

saenjebrodi3.jpg

L

Luka.

Guest

Evo i ja sam posadio kukuruz s IMT-om u kompletu
i453071_Slika0002.jpg

i453070_Slika0001.jpg

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

evo i kod mene je počela sjetva jučer za sad je posijano 9 rali a još treba 6 rali(i 10 rali pripremiti uslužno)
Fotografija-0005a.jpg

Fotografija-0006a.jpg

Fotografija-0004a.jpg

Fotografija-0008.jpg

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422

marko učvrsti malo marker da ti vuče ravnu crtu :lol:
evo i mojih prvih metara danas

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Koliko duboko pripremate zemlju ako idete roto branama! Jel 15 cm ok?

J

John Deere 3650

Guest

Ja svoju nabijem dokle može(klinovi su još donekle veliki) da gura pred sobom..... :D

TOMICA7340

Član
Tu od
1 Pro 2008
Poruka
118

10 cm najviše,netreba dublje...
a ja posijao svih 10 ha... :D

i polazak u sjetvu

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

@jozek:dobro je tak marker kako je ;)
Nebre sve bit na špagu :D

M

marioJB

Guest

Luka. kak si zadovoljan sam masinom. jel dobro sadi

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

Prošli tjedan smo posijali kukuruz, a jučer smo zadnju njivu završili.

DSC07958.jpg

DSC07962.jpg

E

explorer

Guest

vidim da se sije punom parom ali mene trenutno više zanima zaštita pošto je sadnja završena....

Zanima me jel ima tko kakvog iskustva sa Lumax-om?

Koliko stavljate, kad prskate i sl..

Do sada nisam koristio Lumax pa bih probo ove godne jer mi ispada najjeftinije...

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Kod mene se sije tek krajem drugog tjedna i tjedan poslije... Još imam i pola jutra orat :blackeye

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422

Lumax ti je dobar ali obavezno prskati prije kiše da ga malo ispere u tlo. on djeluje preko lista i preko tla tako da uništi več iznikle korove, a u tlu ne dozvoljava da drugi niknu zato ti je važno da ga kiša malo ispere. znači špricaš kad pada kiša, a to možeš čekati do kad kukuruz ima 2 - 3 lista uglavnom dobro prouči uputstvo

J

John Deere 3650

Guest

Ma Calisto je prezakon..sve pobije, u Lumax nakon prošle godine sam jako skeptičan :scratch

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422

ako si dobro čitao Lumax semora obavezno smočiti u zemlju, a prašle godine je bio problem onih desetak dana između prskanja i kiše oni korovi koji su u to vrijeme niknuli su ostali. inače calisto je na istoj bazi kao lumax samo što calisto djeluje preko lista znaći korovi koji su iznikli se uništavaju, a koji će niknuti ostaju dok lumax djeluje i preko tla pa uništava i neiznikle što se najbolje vidi kod mračnjaka koji niće cijelu vegetaciju

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Ak prskate sa Lumaxom, OBAVEZNO mora bit pred kišu, onda je efekat uništenja korova 100%, a ak nema kiše, slabo djeluje!

Ja sam prišle godine imal Lumaxa i Radazin Extra, i s Lumaxom sam potrefil prskati baš pre samu kišu, još me čak i ulovila kiša kad sam posljednju ral šprical, e to je bila fantazija od kukuruze, niti travka u njoj!
Dobar je i Radazin Ex, isto je poželjno da padne kiša, prskati rano ujutro il kasno navečer, odnosno podnoć ;) :!:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh