• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
Re: Sjetva kukuruza

ma jedan dio je još uvijek pod vodom i sada mu je puna četiri dana,a pod izvuče sam mislio da mu neće biti ništa i da će na kraju to da bude dobar kukuruz.folijarnu prihranu ću odraditi sa Profert Mara-om i to u dozi od 6l/ha.

M

MOMOSARIC

Guest

Bravo Kiraj ! Nema šta dobar sklop (gustina ) , debele stabljike ,širok list ,nema korova mora da rodi.
Ipak Banat je Banat.

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688

Kuruzi kao da ih je netko crtao,svi po pe-esu :D
Odlicni su,ali i zemlja je odlicna sigurno.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

da i vjerovatno nije bilo poplava.
svaka čast,kukuruz ti je fantastičan,a ove slike obećavaju odličan prinos iako je još uvijek rano za bilo kakve prognoze.

M

MOMOSARIC

Guest

Da rano je za prognoze dok ne predje preko vage , ali mnogi se varaju pa ocjenjuju kukuruz po tamnoj boji i visini , u ovoj fazi više obećava debela stabljika i širok list , i naravno da ih je što više na broju 8) .

kiraj

Član
Tu od
13 Ožu 2009
Poruka
303

Zemlja jeste prva i druga klase i ima dobar potencijal.Jedini problem je što smo mi područje sa malom količinom godišnjih padavina (prosek 550 li) ,što za ovu godinu nevaži .Ovaj deo atara je dosta visok tako da nema poplava ,ali imamo deo atara gde je izgledalo ovako.
Free Image Hosting by ImageBam.com

K

kico75

Guest

prijatelj iz livna mi kaže da mu se puno kukuruza skovrljalo -uvilo -umotalo kako je on obijasnio nije svaki redom nego negdj,negdje kaže da izgleda da se smotao kao da ga je netko rukom umotavao pa raste prema zemlji visine je 20 cm .
zna li itko što je to pita jeli neka bolest ili što je padalo puno kiše hvala molim pomozite.posijao oko 40 hektara.

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

to su one stabljike koje su teško nicale ,ispod gruda i slično

M

MOMOSARIC

Guest

Da trebalo bi da je jedini mogući uzrok neka mehanička smetnja (nije dobro usitnjeno tlo pa je nešto smetalo prilikom nicanja busen ili sl ). To se takodje desi sa kukuruzum koji je npr točak prigniječio prilikom kultiviranja , prskanja ili sl , ali neznam dali je neko to vidio u većoj mjeri .

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

:mrgreen:
dsc00778b.jpg

K

kico75

Guest

hvala na informacijam može li bit da je plitko posijan jer on kaže da su to zrna koja su plitko posijana.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

kico75 kaže:
josipe123 oćeš li moć posijat kad ode voda ponovo ja sijem kukuruz tek 15.06 pa može kodmene isto pliva cijelo mostarsko blato čak bi ove godine morao sijat i početkom 7 mijeseca.[/quote]
od kukuruza na ovoj slici nema ništa,površina je 2ha.

K

kico75

Guest

josip123 kaže:
kico75 kaže:
josipe123 oćeš li moć posijat kad ode voda ponovo ja sijem kukuruz tek 15.06 pa može kodmene isto pliva cijelo mostarsko blato čak bi ove godine morao sijat i početkom 7 mijeseca.
od kukuruza na ovoj slici nema ništa,površina je 2ha.[/quote]
iziće voda posij ponovo šteta gnoiva iz grupe 200 i ok

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

ovdje će vjerovatno biti bačeno još 300kg/ha 7-20-30 i na tu njivu će ići uljana repica,a do tada ću njivu održavati sa tanjuračom.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

meni je ovo za plakat kad gledam da rad i muka propadnu.
nemogu sad na ovom kompu da se pohvalim malo kakvu kukuruzu imam,sad mi je žao kaj nisam još koji jutar posijal.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

možda si i trebao jer čujem da bi ove godine cijena kukuruzu mogla biti veća nego u zadnje dvije godine.

M

MOMOSARIC

Guest

Eh kad bi neko mogao znati kakva će biti cijena 8) , ali cijena uopšte ne zavisi od naših prilika i neprilika nego ju diktira cijena "preko bare" jer Sj. i Južna Amerika drže većinu svjetske proizvodnje.Inače dnevna Američka cijena kukuruza (i ostalog žita) se može vidjeti na http://www.quotecorn.com/ , ili http://www.4-traders.com/CHICAGO-CORN-16213/ .
Cijena je u centima po bushelu a kad se taj broj pomnoži sa 0.3267 dobije se približna cijena u eur/t.
NPR danas je 338 x 0.3267 =110.4 eur/t.
I to je to što nam kroji kapu , to samo treba pratiti i kad npr značajno padne cijena , kod nas pada za oko mjesec dana za koliko uvoznicima traba da dovezu , i onda samo prodaj ne zezaj se.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

josip123 kaže:
možda si i trebao jer čujem da bi ove godine cijena kukuruzu mogla biti veća nego u zadnje dvije godine.
riječi ti se pozlatile :D

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh