• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
Re: Sjetva kukuruza

bobo kakav je 288?
ja sam lani 354 sijal bil mi odličan i ne traži puno gnojiva.
lako se odvaja zrno i ne ostaje perušina ili kak več se zove.

B

Bobo

Guest

288-B mi se pokazao vrlo dobar. sve kukuruze cuvam u klipu i jako se lijepo cistio.

Sto se bijelog kukuruza tice. Bijeli klip, bijelo zrno. Posijat cu sto sam po selu nasao 10-20 klipova u basci, pa cu tako razmnozavati dok ne skupim sjemena za jutro, jutro i pol.

Cjena im je dosta visoka i pekare ga kupuju ali samo prirodno osusenog, sto mi pase.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

Rajtek kaže:
3381 odlična kuruza, malo se jače čuje u bubnju kombajna, Fiacare baš i nije neš, a 1394 još bolja kuruza.
Sijo sve prošle godine. U Prvči su cijene 260 kn vreča
sijao sam nešto KWS-ovog 3381 2008.g ,ali nešto kasnije nego amandu,fiacre i 1394 pa nisam mogao ocijeniti kako 3381 otpušta vlagu u odnosu na 1394,a imao sam problema sa sijanjem jer je sjemensko zrno bilo prekrupno pa mi je sijačica bila fulala.kakav je 3381 što se tiče otpuštanja vlage,da li je bolji od 1394?

V

vito

Guest

lane sam imao KWS Klimt (75 metara po jutru), Agrister (limagrain) oko 72 met. jutru i Pioneerov K67oko71 metar po jutru...neću ni ove godine mjenjati osim što ću ubaciti DKC 5276 (kod nas na istoku lane e kod ljudi bio najrodniji, čakpreko 80 met. po jutru) .....

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

lane sam imao KWS Klimt (75 metara po jutru)
I kako ti se čini KWS Klimt,ja bih se ove godine odlučio za njega!!
Kako ga tretiraš? Koliko i sa kojim sredstvima ga špricaš???
Zašto siješ tako puno vrsta kukuruza??

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

evo ja upravo stigao iz selne kod SB sa syngentine prezentacije kukuruza i zaštite.svaki cigo svoga konja hvali,ali čini mi se da su njihovi kukuruzi i uljarice ipak dobrih prinosa jer u usporedbi s konkurencijom i nemaju nekih razlika u prinosima.možda napravim sa njima jedno pokusno polje pa ću na jesen znati nešto više.

V

vito

Guest

Klimt mi se pokazao najrodnijim....standardna zaštita preko lista....on jeveć zaštićen Gauchom...doduše gnojiva bacam nešto više 500-600 kg po jutru...na 22,5 sjetva... ma, klasično ali mogu kazati da je Klimt zbilja dobar....sijem više hibrida zbog dozrijevanja....

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

aha,a zašto tako veliki razmak???
Ja sijem na 19.
A rekli su mi da može ič čak i na 17!!!

D

dusantrbic

Guest

ZA MENE JE KWS MIKADO ZA SILAŽU NAJBOLJI ILI KOŽELI RANIJI ONDA 3381 OBA OSTAJU JAKO DUGO ZELENI
A MIKADO IMA PRINOS KOJI NIKO NE MOŽE DOSTIĆI.NIKAD NISAM IMAO SILAŽU KAO OVE GODINE TOLIKU KOLIČINU NA TOLIKOJ POVRŠINI I SILAŽA PUNA ZRNA BEZ IMALO KVARA.A KRAVE JE OBOŽAVAJU

Piši malim slovima marko93

T

tomonh

Guest

Danas bio na prezentaciji dekalba,pa smo dogovorili neki mali pokus.
Stvarno svaki cigo svoga konja hvali.
priča čovjek za gmo,u americi ubace gen protiv zlatice,moljca i tolerantan na totalce,i veli zaštita protiv korova za manje od 100kn
Od tih priča neznam kaj da sijem...

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Koji je kukuruz dobar za branje sa kombajnom po zimi kad ga se ne treba sušiti?

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276

tomonh kaže:
priča čovjek za gmo,u americi ubace gen protiv zlatice,moljca i tolerantan na totalce,i veli zaštita protiv korova za manje od 100kn

dekalb je od grupe monsanto, to je največa firma koja gazi sve pred sobom, i skoro sve je gmo, ne prezaju ni pred čime, al ok i ja koristim njihov sirak grazer n, nije sve gmo, al veliki dio je.

vidiš dekalb hibridi kukuruza su tolerantni na totalne herbicide, kao naš cidokor, samo udri bačo po šprici.

bt kukuruzi tj u koje je ubačen gen bakterije baccilus turengienssis (sorry ak sam krivo napisao), je prvi put u svijetu istraživan i potvrđen baš u jebenoj nam državi hrvatskoj prije puno puno desetlječa.

priča slijedi.................................

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
454

Jaga kaže:
Koji je kukuruz dobar za branje sa kombajnom po zimi kad ga se ne treba sušiti?
KWS 3381 lani smo brali od 5 ožujka do 11 svibnja tak da za njega nemaš brige, kalifo nikako isto tako ni m34 imaju slabe stabljike !

H

Helena

Guest

bogec kaže:
tomonh kaže:

dekalb je od grupe monsanto, to je največa firma koja gazi sve pred sobom, i skoro sve je gmo, ne prezaju ni pred čime, al ok i ja koristim njihov sirak grazer n, nije sve gmo, al veliki dio je.

vidiš dekalb hibridi kukuruza su tolerantni na totalne herbicide, kao naš cidokor, samo udri bačo po šprici.

bt kukuruzi tj u koje je ubačen gen bakterije baccilus turengienssis (sorry ak sam krivo napisao), je prvi put u svijetu istraživan i potvrđen baš u jebenoj nam državi hrvatskoj prije puno puno desetlječa.

priča slijedi.................................
Bogec majstore ! sve me to tako plaši da neznam ni tko sam, što sam i što to ja hoću .Moram upotrijebiti pojam "teorije zavjere "i u ovoj temi .Bojim se da je znanost kroz krupni kapital otišla predaleko. :twisted:

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Jel netko zna koliko vrečica kukuruza ide na 1ha?
hvala :D

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688

Kakvo sjeme da uzmem,imam oko 3 h,za kuruzu polje.
Treba mi za šrot i za zrno. Neka preporuka?
To sad planiram u Gudovcu uzet

H

Hurlimann86

Guest

dino kaže:
Jel netko zna koliko vrečica kukuruza ide na 1ha?
hvala :D

mi sijemo 3.5 vrečice na ha to nam je nekako naj ljepši sklop.

H

Hurlimann86

Guest

drmr kaže:
Kakvo sjeme da uzmem,imam oko 3 h,za kuruzu polje.
Treba mi za šrot i za zrno. Neka preporuka?
To sad planiram u Gudovcu uzet

Uzmi nešto od Pioneera ako hočeš biti siguran sam prinosom Y12, A24 ,H24 to su ti super kuruze s tim da nisu prekasne.
Nemoj samo uzimati neke jako kasne hibride zadnje grupa 400, a ovi što sam ti naveo su ti iz grupe 300.
Mi smo ih sve isprobali i kukuruzi su za zrno ili klip odlični i životinje ih vole jesti.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

ima li tko iskustva sa syngentinim hibridima kukuruza?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh