sijao sam nešto KWS-ovog 3381 2008.g ,ali nešto kasnije nego amandu,fiacre i 1394 pa nisam mogao ocijeniti kako 3381 otpušta vlagu u odnosu na 1394,a imao sam problema sa sijanjem jer je sjemensko zrno bilo prekrupno pa mi je sijačica bila fulala.kakav je 3381 što se tiče otpuštanja vlage,da li je bolji od 1394?Rajtek kaže:3381 odlična kuruza, malo se jače čuje u bubnju kombajna, Fiacare baš i nije neš, a 1394 još bolja kuruza.
Sijo sve prošle godine. U Prvči su cijene 260 kn vreča
tomonh kaže:Danas bio na prezentaciji dekalba,pa smo dogovorili neki mali pokus.
Stvarno svaki cigo svoga konja hvali.
priča čovjek za gmo,u americi ubace gen protiv zlatice,moljca i tolerantan na totalce,i veli zaštita protiv korova za manje od 100kn
Od tih priča neznam kaj da sijem...
Bogec majstore ! sve me to tako plaši da neznam ni tko sam, što sam i što to ja hoću .Moram upotrijebiti pojam "teorije zavjere "i u ovoj temi .Bojim se da je znanost kroz krupni kapital otišla predaleko. :twisted:bogec kaže:tomonh kaže:Danas bio na prezentaciji dekalba,pa smo dogovorili neki mali pokus.
Stvarno svaki cigo svoga konja hvali.
priča čovjek za gmo,u americi ubace gen protiv zlatice,moljca i tolerantan na totalce,i veli zaštita protiv korova za manje od 100kn
Od tih priča neznam kaj da sijem...
dekalb je od grupe monsanto, to je največa firma koja gazi sve pred sobom, i skoro sve je gmo, ne prezaju ni pred čime, al ok i ja koristim njihov sirak grazer n, nije sve gmo, al veliki dio je.
vidiš dekalb hibridi kukuruza su tolerantni na totalne herbicide, kao naš cidokor, samo udri bačo po šprici.
bt kukuruzi tj u koje je ubačen gen bakterije baccilus turengienssis (sorry ak sam krivo napisao), je prvi put u svijetu istraživan i potvrđen baš u jebenoj nam državi hrvatskoj prije puno puno desetlječa.
priča slijedi.................................
drmr kaže:Kakvo sjeme da uzmem,imam oko 3 h,za kuruzu polje.
Treba mi za šrot i za zrno. Neka preporuka?
To sad planiram u Gudovcu uzet