• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238
Re: Sjetva kukuruza

A ugrubo težina vrećice 25000 zrna ti je od 6-8 kg

T

tomonh

Guest

Danas vidio da mali kukuruz tek niknut napadaju neke buhe crne sa bjelom crtom

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

kod mene na niknutom kukuruzu ima rupica na listovima,pa će biti red kod prskanja dodati neki insekticid. :evil:

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

marinko kaže:
dino kaže:
Tko bi znao,koliko otprilike teži 1 vrečica kukuruza Pioner PR35F38?
tnx

Težina 25000 zrna može biti razna,naravno težina ovisi o frakciji zrna,kalibraži,sitnije zrno-lakša vrećica i obratno.
Svaki hibrid može biti u više kalibracija.
Zato pogledaj na dno vrećice tamo su ti u jednom ćošku napisana slova:SP,VP,SO,VO i šta ja znam kako već.
VO je recimo oznaka za veliko okruglo,VP veliko plosnato,a ovo SP SO je sitno plosnato i sitno okruglo.
Pitao sam za to na Pioneer zimskom predavanju da znam jer me lani zajebo trgovac,dao mi M34 valjda u svim navedenim frakcijama,pa nije bilo kraja mijenjanju ploča,jer imam mehaničku sijačicu.
Kad su mi rekli gdje piše i šta, uzo sam samo jednu frakciju i to sve hibride samo SO i sijao ove godine sve na pločicu br 10. Nikad bolje onako popizdiš.
Nisam znao za te oznake,ali onako po mojoj procjeni,zrno je sitno i okruglo...

evo i mog kukuruza,sadili smo ga prije tjedan dana...
ovdje se vidi kako se lijepo formiraju redovi...
p4300277.jpg

p4300276.jpg

p4300275.jpg

dsc00687v.jpg

dsc00686v.jpg

Več ima 2 lista,počeo je korov,tak da trebaš špricat...

Koju kombinaciju bi ste preporučili za prskanje protiv uskolisnih i širokolisnih,tj. svih korova a da se može zajedno pomiješat u špricu?
Dal ima neka dobra kombinacija? i koliko to dođe po hektaru?

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

ja ove godine idem sa trawel-om i mustang-om,a cijena je negdje oko 330kn/ha.naravno ovo je cijena za keš i na veće količine.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Ja ču iči sa mustang-om u zob,dal se on smije miješat sa fastac-om zajedno u špricu?

D

dedek

Guest

tomonh kaže:
Danas vidio da mali kukuruz tek niknut napadaju neke buhe crne sa bjelom crtom

Vjerojatno je buhač. Ak je toplo kod tebe nemoraš brinuti jer će kukuruz brzo pobjeći a nakon 5 lista mu buhač više nemože ništa.Mi smo imali jedne godine jak napad a bilo je hladno pa je kukuruz dugo bil u 4 listu i tada je bilo određenih šteta koje su se kasnije popravile. Možeš prskati sa nekakvim piretroidom(fastac, decis i neznam kako se sve već ne zovu). Također su tu opet u prednosti hibridi koji su brzi u porastu(Pajdaš je kolko sam videl strašno brz).

K

kico75

Guest

skolan93 kaže:
par slika od sjetve u subotu,posijali smo 18 jutara i ovaj tjedan ćemo još 7,sve za silažu

na koi razmak sijete i kakvu ste gnjoidbu imali.koje sijeme

S

skolan93

Guest

kico75 kaže:
skolan93 kaže:
par slika od sjetve u subotu,posijali smo 18 jutara i ovaj tjedan ćemo još 7,sve za silažu

na koi razmak sijete i kakvu ste gnjoidbu imali.koje sijeme

razmak u redovima je 24 cm,
na sijačici je otvor za gnojivo otvoren do kraja pa bi to bilo oko 200kg na jutro
na nekim parcelama je bilo i stajskog gnoja
sijali smo većinom pioneer i 3 vrećice bc,fao grupa 400

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550

Zašto tak veliki razmak? ja sijem na 18, nekad i manje, fao 400-600.

S

skolan93

Guest

pa klip se bolje razvije kad je malo već razmak

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550

skolan93 kaže:
pa klip se bolje razvije kad je malo već razmak
sad sam tek vidio da ti to za silažu siješ... :D

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530

ej lju zanima me koliko ide lumaxa na hektar za špricanje kukuruza??jedni vele 3 litre jedni 4?i kad je najbolje špricati

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136

Prije nicanja 4,a nakon 3.5L...

mate22

Član
Tu od
18 Lis 2009
Poruka
419

pozdrav. prije no sto me narod pocne napadati, samo da kazem kako me uhvatila stiska sa vremenom pa ne stignem citati temu od pocetka pa ako je tko informiran i ako mu se da da mi odgovori na par pitanja:

radi se o 2 parcele kukuruza. obje su orane u proljeće, sijani su bc 354 i pajdaš (neki dan je počeo nicati), jedna parcela je bila neobrađena, na drugoj je bila trava. pošto imam krave, mogu imat i dobar plodored, tj većina površina koje obrađujem mi je pod DTS i onda bi šetao kukuruz i zob u plodoredu 2-4 godine pa vraćam DTS

pitanje je sljedeće (vezano za herbicide):

ako su mi mogućnosti sijanja nakon kukuruza: DTS i ZOB (možda grašak ili lupina, ako pronađem (za zrno), al za to još nisam siguran)) što smije, a što ne smije ići nakon kukuruza - (radi se najvjerojatnije o proljetnoj sjetvi) dakle, može li nakon kukuruza DTS, ili bi bilo dobro da najprije dođe zob (to ne planiram špricati) pa onda DTS

a vodeći računa o prethodnom pitanju: čime (koji herbicid) i kako i kada špricati protiv korova?

dakle ugl 1. godinu kukuruz ide na ledinu i eventualno 3. godinu nakon zobi (možda graška/lupine za zrno). ako trebam dat još kakve informacije samo pucajte.
p.s. živim u Ogulinu i ovdje baš nema teškog i vlažnog tla

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430

Poslije kukuruza može ići zob ali svejedno pazi čime ćeš prskati kukuruz.Najbolje bi bilo nekim post-em herbicidom kontaktnog djelovanja jer se najbrže razgrađuju.Nakon zobi odlično se da posijati dts rano ujesen.

A

AGRIPLUS65

Guest

URL=http://img265.imageshack.us/i/dsc00553y.jpg/]
dsc00553y.jpg
[/URL]

ipak uspil nekak posijat ,vidic cemo kaj bude kad se bude brala,
zanima me s cime spricat jako mi raste muhar to je slicno divljem sirku i oscak,i nesto slaka?????????

K

kico75

Guest

ušli su mi miši u silažu zna li itko kako ih se riješit ,znam da ovo nije tema ali bi mi puno pomoglo svaki savjet hvala.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh