• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2011.-2012.

• Temu pokrenuo Skin megane 2
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
bila bi možda malo preciznija, jer su i zubi za takav lanac bolje napravljeni.......

na mojoj kada sam kupio, mogao se koristiti samo mali zadnji lančanik od 15 i 13 zubi, onaj od 17 i 20 je zapekao, al to sam sve rješio......i u kukuruzu nije bilo problema, ima gdje je i išlo po 2, al to je normalno za nju.....jer to kučište sam uzeo original, baš u oltu, mislio sam da će biti ipak nešto bolje, nego neko zamjensko, al slična stvar.......

kada budem uhvatio malo vremena, zabaviti ću se sa tim izbacivačima, da to probam napraviti bolje nego što je sada......da nemam problema u sadnji graha, sa zaštopavanjem skidača.....

a netko i skine cjelo kučište........i stavi na manji prijenos.......DARIJUS s foruma tako radi, i kaže da bude dobro......nekako nisam htio probati

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Kod mene prvo sijano krenulo vani, veceras se lagano nazirali redovi. Juce smo zadnje posijali.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mi smo u četvrtak završili s glavninom, sad još malo oranja i do kraja posijemo iduči tjedan...

Dvije slikice iz pripreme sjetvospremačem, samo jedan prohod brzinom oko 10 kmh...fantastično se pripremalo.
Slika2011.jpg

Slika2012.jpg

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Šanana

Bogme u našem kraju super.
Na jednom polju sam išao drugi trag
zbog trave i onda sam poterao 17 km/h.
Inače sam radio 15 km/h.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma išlo je stvarno super, naravno na zimskoj brazdi...
Ja sam gdje je bilo trave prolazo tanjuračom i jarke sam zatvarao tanjuračom, sve ostalo samo sjetvospremač...
Inače na posijanih nekih 30 rali potrošili smo oko 250 litara nafte :)))
Dva traktora stalno u polju, treči samo vozi prikolicu.

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640
ja posijao sve.bio jučer za poticaj i .ebo im sve po spisku,nema poticaja,i netreba mi.Bitno je da Lijanovići u Širokom Brijegu ubiru naš novac.

Ja ne mislim ni ici, nema smisla ni pitati kad od toga nema nista, prvi maj kao novi protesti, blokiranje saobracajnica, natezanje s vladom, ima-nema, i svi ti fićfirići, Lijanović ništa bolji od prijašnjeg Ljubića...sve to u istu diple...kad imam radim kad nemam prodam tele, ako nema teoca, mozda nesto uzajmim, a ako ni to onda sjedem...
Ne pada mi na pamet na proteste dzaba trositi dan i gorivo i nositi burek...

Osnovno mi je da radim poljoprivredu a poticaj izbaciti iz jednacine, ako bude dobro, ako ne bude...NISTA ne mozes napraviti....

sorry zbog malog spama...ja cu s sjetvom za par dana nista veliko...solidno, sirotinjski ko i uvjek...:D

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Zali samo izgubljenog vremena i novca koj je utrosen za registraciju a nikad ni marke, hehhe

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Kod proljetnog oranja, da li je bolje orati pliće da se vlažno tlo ne izbaci na površinu i izloži sušenju i sijati kukuruz dublje da dođe u vlažniji sloj tla?

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
pa u prolječe bi bilo idealno pliče ranje sa pripremom za sadnju odmah da se zemlja što manje isušuje,a dubinu sadnje određuje gornji sloj koliko je vlage u njemu i dali uskoro nailaze kakve oborine jer evo jučer kako je sunce pržilo takvo sunce i kombinacija vjetra rade čuda u 3-4 dana ,zato po meni koliko uzoreš to odmah treba i saditi

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Prebrz rad sa RD,ne stigne se zemlja izvrtit između noževa zato je i lošija piprema..Bolje malo polakše..

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Dado

Koliko je to km/h?
Prebrzo je...

Ja idem max. 8, eventualno 9 km/h sa RD.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Netraba napravit prah za kukuruz on to nevoli,ai ako se napravi prah i posije kukuruz u to pa neka dođe neki pljusak i onda neče moći niknut kukuruz jer bi se napravila kora na zemlji.
To je bilo oko 8km/h mjestima sam išao i do 10km/h malo sam se požurio jer me je prestizao šogor u sijanju jer mu se je malo žurilo jer je išao kasnije još uslužno u sjetvu.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Prebrz rad sa RD,ne stigne se zemlja izvrtit između noževa zato je i lošija piprema..Bolje malo polakše..

Slažem se u potpunosti...prebrzo je to.

Ako imaš getribu 20+20, idealno bi bilo 4.radna za rotodrljaču i oko 2000 okr. motora

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Šanana sve si pogodio i kakvu getribu imam i u kojoj brzini sam radio

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Šanana sve si pogodio i kakvu getribu imam i u kojoj brzini sam radio

Hehe...a baš mi se čini prebrzo na videu...recimo to je brzina i za oranje s 3 brazde...možda da si rotirao za brzinu sporije.
Koliko mu gasa daješ??

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh