Netraba napravit prah za kukuruz on to nevoli,ai ako se napravi prah i posije kukuruz u to pa neka dođe neki pljusak i onda neče moći niknut kukuruz jer bi se napravila kora na zemlji.
To je bilo oko 8km/h mjestima sam išao i do 10km/h malo sam se požurio jer me je prestizao šogor u sijanju jer mu se je malo žurilo jer je išao kasnije još uslužno u sjetvu.
Hehe...a baš mi se čini prebrzo na videu...recimo to je brzina i za oranje s 3 brazde...možda da si rotirao za brzinu sporije.
Koliko mu gasa daješ??
Tako sam brzo išao iu pripremu za zob ali u zimsku brazdu,ta tako i orem a gas mu je na 2000-2100ok
Ide tolko kolko traktor može povuči,ako nemože onda brzina manje a ako može onda i brzina više.
Tu se javlja problem šta nemamo sjetvospremač,a nevolim od nikoga ništa posuđivat kad ima svoje strojeve.
E to je več druga stvar,i onda razumijem zašto se radi sa RD:drinkers:
Kod mene večina spreman s RD za kukuruz,i sad se javila pokorica,na nekim zemljama su komadi 20×20cm koji se tvrdo drže kak ih sunce zapeklo,a kukuruz još nije vani..Sad če nicanje bit puno teže jer klica mora razbit taj tvrdi sloj gore..
Kod mene večina spreman s RD za kukuruz,i sad se javila pokorica,na nekim zemljama su komadi 20×20cm koji se tvrdo drže kak ih sunce zapeklo,a kukuruz još nije vani..Sad če nicanje bit puno teže jer klica mora razbit taj tvrdi sloj gore..
ak skoro ne padne kiša na to kuruze tu nebu jer nema šanse da to probije, moja preporuka da preletiš to s valjcima sjetvospremača kaj se to razbije jer kad se klica jednom okrene više joj nikakava kiše ne pomogne da izađe
ak skoro ne padne kiša na to kuruze tu nebu jer nema šanse da to probije, moja preporuka da preletiš to s valjcima sjetvospremača kaj se to razbije jer kad se klica jednom okrene više joj nikakava kiše ne pomogne da izađe
Slažem se s tobom:supz:
Kod mene je priprema bila nešto sjetvospremač,nešto rotodrljača..Početak sjetve 20.4,to je bilo taman poslije onih kiša,kasnije je nešt palo ali nista strašno..Gdje je priprema sjetvospremačem nema pokorice gore,gdje je rotodrljača stvorila se lagana pokorica al zanemarivo..
Marko@ o tome sam ti ja pričo,da ako ideš polako sa RD da češ napravit prašinu i onda kad pane kiša neče bit dobro ječ se se napravit ta kora koju klica onda teško probija. Zato netreba napravit prašinu i bolje je onda iči što brže sa RD.
Kod mene prvo sijano krenulo vani, veceras se lagano nazirali redovi. Juce smo zadnje posijali.