• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2011.-2012.

• Temu pokrenuo Skin megane 2
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Ivica Blagaj

Član
Tu od
13 Velj 2011
Poruka
470
Kod nas je pokorica i kukuruz negdje ima i 3pera a ostali nemože van sta da radim

Kod nas ove godine na srecu bas i nema problema s pokoricom, to sto je to je tanka i slaba korica kroz koju kukuruz izlazi bez vecih problema. Malo sam o toj temi debatiral s jos par proizvođača i dosli smo do zakljucka da bi se protiv pokorice na zasijanoj zemlji mozda moglo onim laganim valjcima-ježevima kao sto su na sjetvospremacima.. Trebalo bi probati, puno je lakse i jeftinije od tanjuranja ili neke druge obrade i ponovne sjetve.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
KOd mene se stvorila isto lagana pokorica, ali koliko sam primjetio obilazeći po poljima kukuruz uspiješno izbija van, jednostavno ju odvaljiva...nije tako svuda, svega na par rali što smo sijali a podnoć i navečer je padala kiša.

OPG HORVAT

Član
Tu od
24 Ožu 2011
Poruka
696
Kodnas je svuda pokorica sto je sijano poslije one zadnje kise, a to sto smo sadili i istero nas pljusak tu je takova da ju nemožes prstom probiti a to i je takva zemlja, sta da sad cekam kisu ili da startam???????????????
Mislio sam sa sjetvospremača skinuti s opruge posto nisu fiksne, ali dali necu zeznut ovaj kukuruz sto je vani??
Dal je tko to radio

Ivica Blagaj

Član
Tu od
13 Velj 2011
Poruka
470
Kodnas je svuda pokorica sto je sijano poslije one zadnje kise, a to sto smo sadili i istero nas pljusak tu je takova da ju nemožes prstom probiti a to i je takva zemlja, sta da sad cekam kisu ili da startam???????????????
Mislio sam sa sjetvospremača skinuti s opruge posto nisu fiksne, ali dali necu zeznut ovaj kukuruz sto je vani??
Dal je tko to radio

Neznam, probaj, isplati se probati..

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Dal je tko to radio

koliko je prošlo dana od sjetve?

kod mene bila ista situacija,tek tu i tamo koji vani,teško se probija,tvrda kora gore,isto sam bio zabrinut,kad evo dođem za 3 dana pogledat,kukuruz sav vani u redovima :D

Ivica Blagaj

Član
Tu od
13 Velj 2011
Poruka
470
kak se isplati probat ak sjebem ove sto idu van?
al probat cu sutra dva traga i rezultat se več preksutra mora vidit a do onda jos nije kasno za ove

Mislim probaj proci 50 kvadrata pa lagano razgrci zemlju i gledaj el radis kakvu stetu na njima, el ih trga ili kaj i dali razbija dovoljno pokoricu za nicanje ovih, normalno da nebudes samo vozil s valjcima bezveze. Ja mislim da bi bilo dovoljno lagano pustiti valjke da skroz malo i lagano voze, cisto da izbodu i oslabe koru.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
ja sam lane imao takav slucaj da kukuruz nije mogao van od pokorice pa sam uzeo cetverokrilnu zubacu i sve prezubio ..sav kukuruz je normalno izasao..

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Kod mene svi koji su rano sijali,znači pred 20 dana sad imaju problem s nicanjem..
Kukuruz koji je sijan u posljednjih 15 dana je bolji od ovog kaj je prije sijan..

Ja danas pošpricao svoj kukuruz koji je vani,ima 2-3 lista,šprican s Lumax-om,sad pada neka kišica pa če efekt bit zadovoljen..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kod nas evo sad pada neka kišica, sutra izgleda bude nekakvo oblačno, špricam cjeli dan, moram, krajnje je vrijeme, kukuruz napreduje ko lud, jučer podvečer bio na poljima, tek je izašao, još gdje koji se nije probio, a danas podnoć idem i kad ono svi redovi se vide...na dva lista je več...čudo jedno, jesensko oranje je ipak zakon, na 10 cm vlage koliko hoćeš i to mu baš pogoduje :) Prezadovoljan sam

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Moj je za tjedan dana izašel ima dva tri lista i jako je dobar neki koji su puno ranije sadili kod mene dosta im je žut.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
dsc01194a.jpg

Dino treba mi jedan poklopac kutije sjemena pase od tvoje sijacice ak imas koji viska ili znas gdje ima javi.

Da se nadovezem u vezi teme, kukuruz raste ko germa pun gas, nema zutih ipak je to Pioneer!

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
I kod mene sav kukuruz van,skoro da i nema razlike između onih koji su sađeni prije onih pljuskova i poslje.

Kićo,i meni je ispao poklopac putem,hehe,ali išao sam ga tražit i našao sam ga. :)
nemam viška i ne znam gdje ima,ako saznam,javim :)

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640
Kad se sije s OLT dvorednom kako nastelati da baca đubriva oko 150 kila na hektar...

Toliko sam od prilike dao pod tanjir i toliko i Uree...e sad mi treba ova mjera...na koji broj se narikta...???

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
evo Emy ako ti pomogne

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us,samo uzmi u obzir da ti brojevi za gnojivo rade na novoj za ove stare uzmi broj manje jer je sve poderano bar u večine mehaničkih sadilica

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
sijano po livadi pa mu išo još malo dat gnojiva najavljaju uskoro kišu :supz:
2v3hunr.jpg

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009