Koji hibrid sijete, čuo sam da je BC 572 jako dobar?
koja je isplativost te sjetve:?
e pa vidiš baš smo se jučer na Pioneerovom štandu razgovarali da danas pobjedu i dobit nose prinosi.
gle ti imas neku svoju politiku,s kojom ja i moju kolege nas 4 sijemo negdje oko 250 ha kukuruza i radimo tako i od toga su napravili sve kupili aute,traktore,sad je planu mozda da ovaj jedan uzme Johna Deere kombajn T-liniju. Gle ko ne riskira ne profitira,kak ti mislis ne ulozit,a nadat se prinosu jako velikom,helov to tak ne ide.[/QUOT
tamo si napiso uložiš gnojiva u vrijednosti prinosa pa zato pitam,mogu i ja nabacati tog umjetnjaka i prinos 16t,a prodajem kukuruz po 80 lipa,jel vi prodajete kukuruz ili hranite stoku pa ju prodajete
ili imate nekoga u vladi da vam daju poticaj šakom i kapom
gle ti imas neku svoju politiku,s kojom ja i moju kolege nas 4 sijemo negdje oko 250 ha kukuruza i radimo tako i od toga su napravili sve kupili aute,traktore,sad je planu mozda da ovaj jedan uzme Johna Deere kombajn T-liniju. Gle ko ne riskira ne profitira,kak ti mislis ne ulozit,a nadat se prinosu jako velikom,helov to tak ne ide.[/QUOT
tamo si napiso uložiš gnojiva u vrijednosti prinosa pa zato pitam,mogu i ja nabacati tog umjetnjaka i prinos 16t,a prodajem kukuruz po 80 lipa,jel vi prodajete kukuruz ili hranite stoku pa ju prodajete
ili imate nekoga u vladi da vam daju poticaj šakom i kapom
ja ne prodajem imam tvornicu stočne hrane,a ova trojca nekaj meni prodaju nekaj dalje rješe,ne imamo iste poticaje ko svi,mene su sjebali jos s kapitalnima 2008god.nisam ih dobio
Ja bum ove godine posijal preko 100ha kukuruze jel nisam baš puno pšenice,a repica je propala.
Dobro je uložit u prinos kad je velika cjena a kad če bit manja onda je upitno.
npr lani si za kunu uloženu dobio dvije,a predlani pušing.tko neriskira neprofitira.
renatu je lakše jel ima zatvoren ciklus i njemu treba roba.
ja gledam da sa srednjim ulaganjem izvučem što više...
to je onda drugo,jer ga ti dalje prerađuješ,ali sad sijati 50h i prodavati ga na veliko tu nema baš neke računice,pogotovo s velikom količinom umj. gnojiva,takvi su prinosi rijetki da otplate uloženo,a svoj rad i da ne računaš
Rad je isti. Po meni je problem u preskupom gnojivu.
Ako me pamćenje dobro služi 7-20-30 je danas je 5 puta skuplji nego prije 7-8 godina. :madmana:
Dakle treba napraviti dijagram ili tablicu prinosa u odnosu na utrošeno gnojivo i to isto za vrijednost dobivenog kukuruza. E kad bi barem to bilo jednostavno. :scratch
Zato ja i kažem da ja sa što manjim ulaganjima probam dobit veči prinos.
Jel sigurno ove godine nebude bajna cjena jel kuruze bu ko dreka....
Ja bi bil sretan kad bi svaku godinu bila 90lipa do kunu.
Neznam dal se ljudi sječaju da je 2007 bila ko i sad a godinu poslije 60lipa.
ma ja sam sitna ribica, sijem za vlastite potrebe ali se slažem da ovi iz petrokemije trebaju malo pogledati stanje i platežnu moć ili nek se netko prime uvoza umjetnog gnojiva pa da se ovima stane na rep, zdrava konkurencija nikome ne šteti, kad sve uvozimo pa zašto ne i to
živio ove godine PAJDAŠ i FLORENCIJArayer:
u pravu si što se toga tiće ali zar nisu napumpali cijene skoro do nemogućeg, znam da je sve poskupilo ali 3 15 je 100kg cca550kn, a 100 kg je ništa