Dali je moguče gdje kupiti sredstva za tretiranje kukuruza (cruiser,poncho,gaucho) ili je i to zabranjeno ????
Dečki ako hoćete vrhunske prinose morate zaorati bar ovoliko uree:icon_rofl: a yara,hm,koristi sam njihovo tekuće gnojivo za žito i nisam zadovoljan,loše se otapalo i štopalo mi dize..neznam..:icon_eyes:
Uploaded with ImageShack.us
Dečki ako hoćete vrhunske prinose morate zaorati bar ovoliko uree:icon_rofl: a yara,hm,koristi sam njihovo tekuće gnojivo za žito i nisam zadovoljan,loše se otapalo i štopalo mi dize..neznam..:icon_eyes:
Uploaded with ImageShack.us
Ja koristim već par godina samo yara , zato što ne zaoravam ništa niti pod spremač samo startno u sijačicu i prihrana . Zadovoljan sam , a inače cijene ovde kod nas su recimo 7-12-25 = 65e/100kg ,
8-24-24 =80e/100kg . Imaju i par mikroelemenata u sastavu .
Ovo što kolega reče da je koristio vjerovatno je neki yara kristalon i to nije tečno djubrivo nego folijarna prihrana , a tačno je da se slabo topi i ako nije dobro rastopljeno oće ponekad diznu da zaštopa. Najbolje da se razmuti dan ranije i par puta promiješa a i u dovoljno vode.
Pozdrav ekipa!
Vidim da se sve više zagrijavate za sjetvu, odlično. Ja sam još početnik u ovom poslu, ali prošla godina mi je ispala dobro bez obzir ana sušu a gnojio sam sa 100 kg uree po rali i 150 kg 15-15-15 u sijačicu i ništa više jer sam zemlju već zatekao pooranu. Uz sušu prinos na hektaru je bio 8900 kg i to kws 2376, ja super zadovoljan, vlaga 17%, kud bolje.
Ove godine planiram ići isto sa 150 kg 15-15-15 u sijačicu, a na jednu parcelu ću stavit pod brazdu 0-20-30 i to isto 150 kg na ral i 100 kg uree jer ju moram sad poorat. Kod mene se ta receptura pokazala dobra mada je ova 7-20-30 ili 0-20-30 jako skupa gnojidba ali ima i rezultata.
Zanima me da li je netko radio sa ovim Yara gnojivima i kakva su Vaša iskustva? Da i zanima me cijena!
Na koliki razmak ste sijali 2376? Mi smo se razočarali ove godine s njim, bacali smo 250 kg/kj 15-ice, 70 kg uree i prehrana s 100 kg kana, greška nam je bila što smo sijali na 21 cm, a preporuka je 17-18 cm i prinos je bio loš oko 3 t/kj, a s istom agrotehnikom i razmakom nam je N 01 bio 4,3 t/kj u prosijeku
Na koliki razmak ste sijali 2376? Mi smo se razočarali ove godine s njim, bacali smo 250 kg/kj 15-ice, 70 kg uree i prehrana s 100 kg kana, greška nam je bila što smo sijali na 21 cm, a preporuka je 17-18 cm i prinos je bio loš oko 3 t/kj, a s istom agrotehnikom i razmakom nam je N 01 bio 4,3 t/kj u prosijeku
Ja koristim već par godina samo yara , zato što ne zaoravam ništa niti pod spremač samo startno u sijačicu i prihrana . Zadovoljan sam , a inače cijene ovde kod nas su recimo 7-12-25 = 65e/100kg ,
8-24-24 =80e/100kg . Imaju i par mikroelemenata u sastavu .
Ovo što kolega reče da je koristio vjerovatno je neki yara kristalon i to nije tečno djubrivo nego folijarna prihrana , a tačno je da se slabo topi i ako nije dobro rastopljeno oće ponekad diznu da zaštopa. Najbolje da se razmuti dan ranije i par puta promiješa a i u dovoljno vode.
koji hibrid ima veliki prinos zrna
Svaki hibrid ima dobar prinos zrna ako mu dobro staviš pod guzicu da ima povuči z nečega taj prinos i još ako godina ne zezne bude i još bolji prinos....
To ti je potpuno bezvezno pitanje, a konkretnog odgovora na to nema!!
Svaki hibrid ima dobar prinos zrna ako mu dobro staviš pod guzicu da ima povuči z nečega taj prinos i još ako godina ne zezne bude i još bolji prinos....
To ti je potpuno bezvezno pitanje, a konkretnog odgovora na to nema!!