Da cujem vasa misljenja i savjete o mojoj agrotehnici koju cu primjeniti ove godine.
Uree na 1 ha 100kg
Npk 13 10 12 i KAN za prihranu.
Bi to bilo dobro ili ne?
bilo bi dobro,,da napisao,,koliko kana,,i te 13 10 12,,bi stavio na hektar''ureu,,vidim,,ovo drugo je valjda tajna,,clap):clap):clap):il mozda i ovo ostalo 100kila,,jebaj ga sad,,
Ja sam nabavio te motičice i lani prvi put tako napravio...ali totalni pušing prilikom malčiranja..potrošio vrijeme i gorivo..a ono što je ostalo u tim jarkima malčer nije ni dotaknuo. Zato ak se misili malčirati nikad više neću zagrtati.ako bude suša bude dobro,sam sam u razmišljanju da nabavim one male motičice što nagrču za ovu sezonu,prošle godine nisam obavio kultivaciju zbog novaca i rezultat se vidio u jesen,zato sad je spremljena jedna paleta za kultiviranje i nek čeka:tractor::tractor:
Ja kultiviram obično jednom i to kad je kukuruz več malo veći, tako da ga odmah zagrnem.
Mada veli struka da je bolje da se ne zagrče kukuruz, neznam zbog čega no dobro....netko će znati to možda bolje objasniti.
Da je sve kak bi trebalo biti, kultivirao bi dvaput, prvi puta sa motikama kad je kukuruz manji i dati mu full prihranu, a drugi puta kad malo priraste ga plitko zagrnuti i po mogučnosti dati mu još koje zrnce dušika
Po jednom hektaru ja stavljam 450kg 15-15-15( u sadilicu ),200kg urea i 150kg prihrana kana.
Po jednom hektaru ja stavljam 450kg 15-15-15( u sadilicu ),200kg urea i 150kg prihrana kana.
U, to je jako puno, pa tu prinos mora biti 13 tona i više po hektaru ako se tako gnoji,
Moja receptura je ko i Šanana, dam jedino 50 kg 3 x 15 po rlai više, a to po hektaru iznosi oko 250 - 270 kg i to je jako dobro, a u današnje vrijeme pošto nema love, planiram zagnojit i posijat ral sve zajedno sa sjemenom za cca 2000 kuna. Nema se...sweat):
koji hibrid ima veliki prinos zrna