ja nikada nebacam pod brazdu, samo 15ica u proljeće sa uree-om.......to zatanjuram i sijem
A kolko onda bacaš 15-ice, i dal bacaš stajnjak
ja nikada nebacam pod brazdu, samo 15ica u proljeće sa uree-om.......to zatanjuram i sijem
Gdje je moguče kupiti MESAROL za tretiranje kukuruza??? u hrvatskoj ga nem a dali ga ima možda u bih??
A kolko onda bacaš 15-ice, i dal bacaš stajnjak
belec...
Za rwa nemam nikavih primjedbi , imal sam ga 5 ha na jako dobroj zemlji prošle godine, dvije sorte , grupa 300 i grupa 400 , 12 t/ha sam imal prinosa sa grupom 400 , a sa 300 grupom 10 t/ha prosječno
Ne citiraj slike kolega, dok citiraš post s slikama, samo obriši linkove od slika i to ti je to! ŠANANA
Izgleda strašššno Matija!
Daj mi reci koji su hibridi to bili??
Kakva je agrotehnika bila za taj prinos!?
Svaka čast ako ti je bil taj prinos u prošloj godini, mora da je vrhunsko tlo!
Jedno pitanje!!!
Dal bude problem ako se i ove godine posije isti hibrid kukuruza na istu parcelu???
Zakaj bi to delal???
Kao prvo, monokultura kukuruza nikak ne valja, i ne preporuča se...
ali gotovo da i nema veze koji je hibrid, znači neje bitno el prošle godine bil KWS Kitty a ove bi ti del Bc 418B...isto tak ak je lani bil Mikado i ove bi ti opet del Mikada-SVE SE SVODI NA ISTO DA SE TAKAV POSTUPK NE PREPORUČA zbog razvoja bolesti i štetnika...
eto...razmeš?
nebude se ništ strašno dogodilo...
p.s. sori, nebudem više slike kopiral, samo tekst dok citiram!
Mene samo interesira dali se more kaj desiti ako baš ide i isti hibrid na istu parcelu 2 godine zaredom??
MATIJA
Čul sem da je taj ULYXXE ok hibrid...fao 390
kaj budeš ove godine sijal od RWA?
Uylxxe je izvrstan...
uzel budem Brixxo za lagane zemlje i Bergxxon za super dobre zemlje, sad da probam tog Bergxxona isto ga svi hvale, i baš sam ga pratil na tabli od 10 ha bil je predobar i bral ga je sa 17% vlage, sa prinosom od 11t/ha
velim ti, nema sad tu nekih strašnih posljedica ako bude isti HIBRID, ako se i budu razvili štetnici, to ne bude u većoj tj manjoj mjeri nego kaj bi to bilo da su različiti hibridi...
razmeš me?
koji bi to hibridi bili???
Malo su im nazivi hibrida teški za popamtiti, pa u razgovoru s ljudima nemrem dokučiti o kojem hibridu se radi!
Za takve prinose mora biti odlična zemlja uz isto takvu agrotehniku!
Na koji razmak si sijal Ulyxxa?
na 19-20 cm sam sijal Ulyxxa...
da imaju takve kakve imaju nazive hibrida,
zemlja je vrhunska...
je, šanana
razmem te...trta te za silažu...!
bitno da si skužil odgovor na pitanje...