Danas sam isao kupiti gnojivo i vidim da u trgovini ima i pioneera i ossk-a i kws-a.. jedino bc-a nema.. i pitam ja trgovca zasto nemate bc sjeme a on kaze da ga ni nebudu imali ove godine jer su se ljudi prosle godine najvise zalili na bc, da ima najmanju klijavost i da je najgori od svega sjemenskog kukuruza.. tak da mi se cini da ove godine od bc-a nebudem posijal ni zrna..
kaj vi mislite, el bi to moglo biti tako?
danas sam kupio OSSK 552 260kn dosta je otporan na sušu pa će bit za tov ako bude sreće :
lani sam sijao kws 1394 i loše se pokazao u suši,goodinu prije toga sam sijao pioneer 36b08,m34 i p85,najbolje mi se pokazao b08,ali njega više nema,sad malo gledam i rwa,pioneer mi je bezobrazno skup,iako na hektar i pol nema neke velike cifre u igri,ali radije bacim za razliku cijene od sjemena jos uree ili npk,pa ako ima tko kakvu preporuku,kukuruz koristim za ishranu svinja i kokoši!
hvala
Sarajine priče jeli???? ccc:icon_butt:
I kod mene lani BC 418B jedan od boljih kukuruza u onoj suši, budem ga sijal i ove godine uz ostali osječki asortiman. Od pioneera ove godine ništa, cjenovno mi ne paše kao i velikoj večini. Mislim da su stvarno pretjerali!
pak ti bc-i imaju cijene skoro ko i pioneeri...evo primjer jedan dućan u Pitomači pajdaš je skuplji od najskupljeg pioneera:icon_scratch:I kod mene lani BC 418B jedan od boljih kukuruza u onoj suši, budem ga sijal i ove godine uz ostali osječki asortiman. Od pioneera ove godine ništa, cjenovno mi ne paše kao i velikoj večini. Mislim da su stvarno pretjerali!
danas naručili kws 3381 i mikado tretirani gauchom gratis cjena 350+pdv 437sa pdvom