breza
Član
- Tu od
- 27 Lis 2007
- Poruka
- 744
Ljudi dali je moguće koristiti mikrogranulate tako da se stavljaju u kutije za gnojivo jer nemam kutije za otrove??
teško,jer količina koju bi ti izbacilo bi bila prevelika i samim time preskupa
Ljudi dali je moguće koristiti mikrogranulate tako da se stavljaju u kutije za gnojivo jer nemam kutije za otrove??
Pozdrav, nadam se da sam na dobrom mjestu sa pitanjem... zanima me vaše mišljenje koja je sorta kukuruza dobra za uzgoj svinja, do sada smo sijali Pioneer M34 i Y12 ali nekako mi se ćini da nije to to.Hvala unaprijed
teško,jer količina koju bi ti izbacilo bi bila prevelika i samim time preskupa
Pa ovaj m34 bi trebao biti dobar, mi godinama za perad sijemo A24(kvalitetni zuban) ili ako bereš u klipu P85
Ja mislim da takav hibrid ne postoji kojega svinje ne diraju.. imam i ja problema sa svinjama i svasta smo pokusavali ali tu jednostavno nema pomoci.. ili ograditi zemlju ili ju zapustiti..
Kod nas u popovači ima m34,ima i u kutini isto...tj bilo je prosli tjedan!
20 kg po hektaru je previše i preskupoA ako se može namjestit sijačica da baca 20 kg/ha to bi bilo to, kaj ne??
20 kg po hektaru je previše i preskupo
http://www.bc-institut.hr/umetak za web.pdf
http://www.bc-institut.hr/BC Grbesa HR.pdf
Ovo je za BC , za druge ne znam.
Decki?
Je primijetil ko di ima DEKALB sjemenog kukuruza za kupiti?
Kakve veze ima kutinsko gnojivo sa FORCOM??Ništa bez kutinskog gnojiva.
@traktorko u pravu si da ides preko osiguranja lovaca nisam se dobro izjasnio al nece ti priznat osiguranje ako ne uzmes smrdljivu tekucinu od lovaca i ako ih ne obavijestis na kojoj parceli imas kukuruz ja sam iso jedne godine na osiguranje preko lovaca pa mi procjeniteljica procijenila da imam 300kg kukuruza stete top je bilo oko 450kn ostete a ustvarnosti imo sam barem 10 puta vise steteal nemozes im nista jer sam pito radi ceg tak malo pa mi je zenska rekla poberi si kukuruz sta divlje svinje nisu pojele mislila je na klipove sta su bili na zemlji pola pojedeni dobro da ju nisam pojeo od ljutosti kad mi je to rekla!
Kakve veze ima kutinsko gnojivo sa FORCOM??
pajdo moj sjebali su te dobro, kad steta nastane obavjestis lovce i pustis da vrijeme ide oni nemaju vremena da cuvaju tvoje kukuruze i prije branja cca dva tijedna jer toliko im treba da izađu na procijenu odeš u Alians osiguranje pošto su sva lovacka društva tamo osigurana podneseš zahtijev i to je to samo kukuruzi moraju biti ograđeni cijelo vrijame . netrebaš nikakve tekucine a i da ih tražiš pošpricaj ako je dobiješ ,.