jel netko prakticirao pred sjetvu opizdit preko jesenskog oranja nekim totalom pa onda nakon neki 10 kaže:Ovo i mene zanima!
Sijem kukuruz na sva strništa koja su poslije žetve špricana totalom, ali me je strah sirka iz sjemena. Ne znam kolika temperatura zraka i zemlje je potrebna da sirak krene, pa kad bi sirak krenuo drmnuo bih ga totalom, pričekao 10-ak dana. potanjurao i posijao kukuruz.
Sve mi se čini da ću napraviti jedan eksperiment s time na jednom manjem komadu.
Ovo i mene zanima!
Sijem kukuruz na sva strništa koja su poslije žetve špricana totalom, ali me je strah sirka iz sjemena. Ne znam kolika temperatura zraka i zemlje je potrebna da sirak krene, pa kad bi sirak krenuo drmnuo bih ga totalom, pričekao 10-ak dana. potanjurao i posijao kukuruz.
Sve mi se čini da ću napraviti jedan eksperiment s time na jednom manjem komadu.
Sirak treba više topline od kukuruza da nikne pa će te to odvući u kasnu sjetvu.Bolje poslije sjetve a prije nicanja kukuruza i sirka oprskati dualom,frontierom ili sl i ne dozvoliti ponik.Sve to pada u vodu ako nisi dobro uništio rizom jer će to zahtijevati post tretman na sirak a onda ne treba raditi duple troškove.
mi smo prošle godine krenuli oko 5.5. a ove budemo vidli kak bude...
Ja sam uzel za ovu godinu BC572 i BC182 al mislim da ču morati još uzeti koju vrečicu 182 kak sad izgleda...
Ljudi, koji hibrid je dobar za ishranu pilica, kokosi, purana ?? Al da nije neka kasna grupa !!?
Hvala
bc 462, zlatko, os tvrtko 303, rwa taranis, to su sve polutvrdunci al oni slabo rode, ja sam uzeo baš za tu namjenu os 499 kvalitetan zuban dosta rodan i pun proteina više od 10%
Ja sam uzel za ovu godinu BC572 i BC182 al mislim da ču morati još uzeti koju vrečicu 182 kak sad izgleda...
Za kaj je bc 572 ?
Da li je za silazu, ili je dobar za ishranu peradi ?