Kod mene ima jedan čovjek koji mora u svemu biti prvi...Ja krećem uvjek u nekim rokovima, i onda kad me drugi vide svi za mnom..haha..:icon_rofl:
Kod nas je obrnuto. Cim prvi izadje sijat cijelo selo kaci sijacice pa se trkaju ko ce prije. Mislim da su trenutno svi u predinfarktnom stanju rofl):
u Maglaju 63 km cijena znaći dvije vrečice 504 knDi si nabavil novosadski i koja mu je cijena ako se smije znati?
sigurno nije za kukuruz...možda šečerna repa..kak zgleda neki kreču u sjetvu...ujutra kad sam išel u školu vidim neki likovi prelaze zemlju sa sjetvospremačem a poslije vidim na cesti kak leti noviji DF sa pneumatskom u smjeru temlje koju je ovaj propazil sa sjetvospremačem..
sigurno nije za kukuruz...možda šečerna repa..
Prijašnjih godina se "žurilo " s sjetvom kod nas najviše zbog suše ..tako je bolje prošao onaj ko je ranije krenio s sjetvom i posijao u mokru ali hladnu zemlju nego onaj što je sijao kasnije pa isti posijao u suhu i toplu..mada ni jedno ni drugo ne valja ali od dva zla bolje se pokazalo ono prvo.Idealno bi bilo da se sije kad je temperatura tla barem +8*C i da vlage ima ali ko če to danas sve ugoditi kad je klima doslovno poludila ..eto lane u ovo doba bila ,suša i temperature gotovo ljetnje a ove godine poplave i hladno koda je početak zime a ne proljeće.
Gledam prognozu stalno neku kišu najavljujuono ide tri dana lijepopa kiša onda jedan..evo upravo kod nas pada neka rosulja
Ali velim stignemo mi njega i u svibnju posijati tako da se ne treba sekirati nego samo