Evo i par slika naših ovogodišnjih kukuruza, prva slika je od kultiviranja prije nekih 10-ak dana... Ove je godine sve ispalo kako treba ali se doslovno jedva uspjelo poprskat i kultivirati zbog onih kiša. Sorta koje smo ove godine sijali su KWS 3381 i KWS 1394 i nešto malo ranog osječkog "Tvrtko 303" za pjeskovitu zemlju, ali da sam znao da će biti ovoliko kiše sijao bi se i tamo "običan" kukuruz.
Kultiviranje obavljeno sa četverorednim IMT kultivatorom koji ima prednje široke motike za suncokret. Super smo zadovoljni sa tim motikama jer malo zagrnu red pa ona trava koju kultivator ne posječe ostane zatrpana zemljom što je malo uspori u rastu a dotle kukuruz već zatvori redove.
Ovo je današnja slike, prepoznatljivi "šiljasti" KWS 3381, sada je već preko metar visine i solidno napreduje, ukoliko padne još koja dobra kiša u pravo vrijeme nema straha za prinos! :icon_wink:
Još samo da napišem i agrotehniku (koju sam većinom usavršio čitajući ovu temu na forumu :8): ):
Jesensko oranje bez gnojiva, zatvaranje brazde u rano proljeće (ove godine nije bilo moguće), 2 prohoda sjetvospremačem (nikakvo tanjuranje i zatrpavanje jaraka i ostale gluposti koje su samo trošenje goriva), sjetva uz 300 kg/ha gnojiva 15-15-15 bačeno sa sijačicom i 100 kg/ha UREE bačeno prije prohoda sjetvospremača, prskanje kontaktnim sredstvom protiv trave - EQUIP mi se pokazao vrhunski na jako zakorovljenim tlima, i kultivacija sa cca 200 kg KAN-a. U prošlogodinjoj suši za mene dobitna kombinacija uz minimalna ulaganja i prinos preko 8t/ha! :icon_razz: