tinda
Član
- Tu od
- 20 Kol 2011
- Poruka
- 592
Posljednje uređivanje:
Lako je reci da su to gluposti kada si sretnik na takvoj zemlji, kod nas bi takvim radom, na kraj njive dovukao samo konstrukciju od sjetvospremaca bez kuka, kod nas se i poslije dva prohoda tanjiraca lome kuke, pa ti onda vidi
A sa takvom prihranom nebi ubrao vise od 6t/ha i to bi bila puna kapa
Pozz svima
Imam jedan ogroman problem i trebam savjet i pomoC !! Po sredini njive, u dva reda lisce kukuruza se " zatvara " , frce, ne znam ni sam kako da to objasnim !!? Nadam se da shvacate !? Sijao sam BC462, 23.05 i 13.06 sam mu dao folijarno prihranu sa 6 % otopine Uree, s time da sam u drugom prskanju koristio tretiranje protiv korova MOTIVEL i CAMBIO ! Pridržavao sam se svih uputa i pravila !! "Raskopao" sam par listova i nigdje ne nalazim nikakve nametnike, kao recimo, licinke, crva ili slicno.... Ne znam sto se dogadja i sto da radim !?? Molim vas za pomoc !!!!!!!
HVALA
Poslikaj da vidimo!
Možda su ti se redovi preklapali...
Nisu emljišni štetnici, nebi oni tak dva reda paralelno napali!
Ili su herbicidi, ili folijarna prihrana!
kukuruzni moljac
Sada ne možeš napraviti ništa. Za suzbijanje treba na vrijeme zaorati kukuruzovinu, a ne juostaviti do proljeća, a ako je veća zaraza tretirati prije sjetve zemljišnim insekticidima.
ma nije moja kukuruza ali sve je bila jesenska brazda. valjda zbog onolikog snijega nije zemlja mogla promrsti pa je kojekakva gamad preživjela u brazdi. A koliko če to naštetiti kukuruzu ?
Moljac je mala beba, prema kukuruznoj zlatici koja prijeti. Danas obišao polja, kraj međe gdje je pšenica i pored puta na tisuće zlatica..ubio sam ih najmanje 100 prstima. Nemogu vjerovat da za nju nema "lijeka" ima neke sličnosti. krumpirovoj..kad joj se približiš sruši se s lista na zemlju kao mrtva. razmišljam da odem s leđnom špricom i s mospilanom ili actarom zaprašim pa da vidim rezultat. Mislim da će ova godina bit katastrofalna po kukuruz. Na tom dijelu parcela lišće izgleda kao da ga je napala lema.