FIATAGRI
Novi član
- Tu od
- 22 Sij 2010
- Poruka
- 20
Pa nije klip velik ali se taj kuruz sadi na gušči sklop i inda da i on nešto.Ja sam ga sijao na 17 cm razmaka.
Sad sam gledao u katalogu da je to kukuruz za bioplin.
Pa nije klip velik ali se taj kuruz sadi na gušči sklop i inda da i on nešto.Ja sam ga sijao na 17 cm razmaka.
I sad zamisli da daš 15-tak parcela od 400 do 800 čhv koje su dobre kvalitetom, za komad od 6 Ha, koji ti je cjeli u pijesku, i nemaš nikakav prinos! Nema tog navodnjavanja koje bi ti se isplatilo na takvoj zemlji. Za kukuruz treba tvrda koja drži vlagu, onda ima i od navodnjavanja nekaj.
Pozdrav!Sad sam gledao u katalogu da je to kukuruz za bioplin.
ZvonimirKWS demi reci svoju preporuku koji kws kukuruz sijati tamo gdje ima divljih svinja? Dali se može utjecat bar malo izborom hibrida da nebude štete od divljači?
Čuo sam da ima sada i pšenica od KWS-a?Moram kolegu Magdića pozvati na kavu da mi to malo obijasni šta ima novo.Pozdrav!
KWS DECO (FAO 340) se može koristiti i kao plinski kukuruz zbog izrazito visoke stabljike bujnog lišća i brzog porasta ali mu to nije isključiva namjena.
Osim visine i brzog porasta odlikuje ga kvaliteta zrna i spada u tvrdunce te se koristi kao kukuruz visoke kvalitete za ishranu svinja i peradi te za mlinarsku industriju i ljudsku upotrebu.
KWS DECO nema sposobnost dati veliki klip ali u rjeđem sklopu daje dva, nerjetko i tri, klipa.
Potencijal prinosa ovog hibrida je oko 12 t suhog zrna/ha. U realnim uvjetima proizvodnje i sklopu od 80 000 biljaka/ha (16,8 cm razmak u redu i 70 cm međuredni) prinos se kreće oko 10 t/ha suhog zrna!
Poštovani!ZvonimirKWS demi reci svoju preporuku koji kws kukuruz sijati tamo gdje ima divljih svinja? Dali se može utjecat bar malo izborom hibrida da nebude štete od divljači?
Pšenice sortimenta KWS ove godine idu u sjemensku proizvodnju i iduće godine će biti u prodaji (hrvatska sjemenska proizvodnja i dorada sjemena). Još nemam informacija koliko če sjemena biti na raspolaganju ove godine ali nešto sigurno hoće.Čuo sam da ima sada i pšenica od KWS-a?Moram kolegu Magdića pozvati na kavu da mi to malo obijasni šta ima novo.
ova kiša možda pomogne kasnijim grupama ali ranijim mislim da je malo kasno
Ono kaj si probal sa prihranom, kaj ti se vidi najbolja kombinacija
najbolja kombinacija mi se vidi , rauola zaorana , 30 000 l gnojnice /ral , pa 200 kg 15 stice , i 100 kg /ral ureje , te 100 kg kana /ral prihrana , tak je na 80 % njiva napravljeno i još folijarno , a nije mi se nešto to folijarno dopalo