dino MAP ima 52 ili 54% fosfora i 12% dušika,a Kalijeva sol je 60%-tni Kalijev klorid.
Hvala dejan.d al nisam bas pronasao odgovore na svoje pitanje tamo...pa se nadam da ce neko iskusniji malo podrobnije objasnit,mislim da ima podosta onih koji su u slicnim uvijetima kao moji,pa bi nam svima odgovor na ovo dobrodosao....
Znaci :dali sad predsjetveno 15ica il 7-20 -30
Jel potrebno i ureu i kan ili samo jedno od toga.
Jel bolje npk zatanjurat ili u redove sa sijacicom,jel ima razlike izmedju jednog i drugog nacina...
S obzirom da je zaorano stajsko jel mogu nesto smanjit.....
Hvala dejan.d al nisam bas pronasao odgovore na svoje pitanje tamo...pa se nadam da ce neko iskusniji malo podrobnije objasnit,mislim da ima podosta onih koji su u slicnim uvijetima kao moji,pa bi nam svima odgovor na ovo dobrodosao....
Znaci :dali sad predsjetveno 15ica il 7-20 -30
Jel potrebno i ureu i kan ili samo jedno od toga.
Jel bolje npk zatanjurat ili u redove sa sijacicom,jel ima razlike izmedju jednog i drugog nacina...
S obzirom da je zaorano stajsko jel mogu nesto smanjit.....
mislim da je oko 400knMap-monoamonijev fosfat sastav je 12:52,znam da se proizvodio kod nas,ali sad se kupuje izvana.
Koliko kosta kcl?
Tinda,meni je 3381 za zrno odlican,ali i amanda,2376,krabas,kornelius,,svi su mi se u pokusima pokazali odlični,ali 3381 u lošijim uvijetima je isto dao odlične rezultate dok su drugi bili malo slabiji.
da li se kod nas može kupiti ns sjeme kukuruza cijeni nisu tako ni loše i kod njih je dozvoljen poncho
http://www.nsseme.com/products/?opt=corn&cat=products
Na prethodnoj stranici sam naveo podatke!!!.
Dejane hvala sto si mi pomogo savijetima,al brate mili smanji malo,pa to je. 1100kg /ha. pa ni da mi je stric. Cobankovic a ujak Jakovina ove racunice moj prorarcun nebi podnijeo.