Banijac 82
Član
- Tu od
- 1 Sij 2012
- Poruka
- 342
sutra ih zovem možda daju rabat na količinu i gotovinu :drink:
Danas malo obilazio polj. apoteke. ,pokupio kataloge sijemenskih kuca(pioneer,Os,Bc,Kws)
Malo listam i gledam prinose na raznim lokalitetima i u vecini im se prinosi krecu od 8-12t/ha,znaci neki prosijek oko 10t...pretpostavljam da ove sj. kuce zauzimaju bar nekih 90%povrsina u HR...
Citam na Agroportalu:u HR je u 2013god. na 290.000/ha proizvedeno 1.914.000t kukuruza.
Po podacima DZS-a ostvarena prosijecna proizvodnja po ha u.prosloj godini je 6.6t/ha.....
Malo si kontam i nikako nemogu povezat brojke DZS-a i ove od sj.kuca,neko ga je malo pretjero, a o kome se radi stvarno nebi znao,jer razlike su. hmm...???
Takodjer mi nidu jasni ni ovi sto bace po ha/200kg 15-ice i 100kg Kana,pospricaju Radazinom i imaju 8t...stvarno im se divim al ni ti mi se neuklapaju u ove brojke.....giggle):
Danas malo obilazio polj. apoteke. ,pokupio kataloge sijemenskih kuca(pioneer,Os,Bc,Kws)
Malo listam i gledam prinose na raznim lokalitetima i u vecini im se prinosi krecu od 8-12t/ha,znaci neki prosijek oko 10t...pretpostavljam da ove sj. kuce zauzimaju bar nekih 90%povrsina u HR...
Citam na Agroportalu:u HR je u 2013god. na 290.000/ha proizvedeno 1.914.000t kukuruza.
Po podacima DZS-a ostvarena prosijecna proizvodnja po ha u.prosloj godini je 6.6t/ha.....
Malo si kontam i nikako nemogu povezat brojke DZS-a i ove od sj.kuca,neko ga je malo pretjero, a o kome se radi stvarno nebi znao,jer razlike su. hmm...???
Takodjer mi nidu jasni ni ovi sto bace po ha/200kg 15-ice i 100kg Kana,pospricaju Radazinom i imaju 8t...stvarno im se divim al ni ti mi se neuklapaju u ove brojke.....giggle):
Ovo je prosjek za pokusna polja. I doista ne lažu; ali radi se o optimalnim uvjetima u svim segmentima proizvodnje (sjeme, obrada i tip tla, herbicid, gnojidba i dr.; a uz to i manje parcele) i jasno je da ide preko 10 t/haDanas malo obilazio polj. apoteke. ,pokupio kataloge sijemenskih kuca(pioneer,Os,Bc,Kws)
Ovo je realnost; problemi u pripremi tla zbog loše zime, svi mogući tipovi tla (od glinastih, zbijenih, teških, kiselih do izvrsnih ilovastih ili još bolje baranjskih černozema), svih vrsta hibirda, tisuću različitih načina gnojidbe, primjene herbicida koliko novčanik dozvoli i sl.Citam na Agroportalu:u HR je u 2013god. na 290.000/ha proizvedeno 1.914.000t kukuruza.
Malo si kontam.....stvarno im se divim al ni ti mi se neuklapaju u ove brojke.....giggle):
možeš kupiti kod nas,ali samo mislim da Tina doo ima u ponudi.
evo i cijenika aktualnih hibrida:
Cijene su izražene sa uključenim PDV-om.
Prije tanjuranja 7-20-30 400 kg/ha
Prije tanjuranja urea ak je daješ(pomaže u suši) 80 kg/ha
Pri sadnji 15x15x15 200kg/ha
Kultivacija kan 2x 2x 200 kg/ha
Ajd nekom bu puno novaca moja računica 500€ gnojivo /ha
.
Dali ima ta trgovina i ostale srpske hibride??
Zanimaju me ZP hibridi
Zakaj kad dognojiš bacaš oko kukuruze?
baci po sredini, nije ti to salata.:s: